phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:30
Userbar 1.1 - All In One
Autor Wiadomość
They2


Pomógł: 82 razy
Posty: 1297
Wysłany: 10-08-2009, 23:32   Userbar 1.1 - All In One

MOD Userbar 1.1 - All In One

Opis:
    Modyfikacja dodaje galerię i generator userbarów, możliwość wstawiania swoich userbarów do podpisu w profilu i w poście.


Kompatybilność:
Jest kompatybilna do wersji 1.12.6.

Dodane modyfikacje do modyfikacji Userbar 1.1 :
- Generator Userbarów (nowa) :mrgreen:
- Check Files Userbar (nowa) :mrgreen:


Historia:
    2009-18-07 - Wersja 1.1
    - poprawiono lokalizację w edycji profilu i w PA
    - poprawiono językowe, zjednoczone langi w jednym pliku
    - dodano Check Files Userbar
    - dodano 750 userbarów

    2009-07-07 - Wersja 1.0
    - przeniesione miejsce "Ustawienia Userbarów" w PA
    - dodano do kopiowania linku, kodu i przyciski w Generatorze Userbarów
    - poprawiono wszelkie ścieżki i zmieniono kilka nazw
    - poprawiono wszelkie błędy i ulepszenia w Generatorze Userbarów
    - dodano Generator Userbarów, dziękuję Tavaro
    - przetłumaczono na polski, dziękuję xlesiu
    - instrukcja poprawiona dla wersji 1.12.6 phpBB by Przemo




PORADY i PROBLEMY
(krok po kroku)

1) Po wykonaniu instrukcji w całości należy sprawdzić na stronie http://Twoj_Forum/check/cf_userbar.php :
- czy dobrze wykonana modyfikacja ?
- czy funkcja jest włączona ? jeżeli wyłączona czyli "brak" to oznacza, że serwer nie obsługuje.
- czy chmody są ustawione ?
Jeżeli pojawia brak - wykonaj jeszcze raz w instrukcji brakujące pliki lub kody.

2) Po sprawdzeniu poprawności plików i kodów należy uruchomić instalację bazy danych na stronie http://Twoj_Forum/db_userbar_update.php .
Po instalacji KONIECZNIE usunąć plik db_userbar_update.php

3) Aby zmienić opcje w ustawieniu np. rozmiar pliku i ścieżka to w PA -> Ogólne -> konfiguracja -> Profilu -> Ustawienia Userbarów

4) Aby mieć obrazki ściągnięte (userbary) w galerii należy wgrać do folderu /images/userbars/gallery/

5) [Problem] Na darmowym hostingu nie obsługuje lub jest okrojona funkcja putenv() i nie będzie działać w Generatorze Userbarów.
Lista hostingów nie polecanych:

- boo.pl
- yoyo.pl


Wygląd:




Demo: -brak-

Do pobrania:
Mirror: http://design.alldeaf.pl/download.html
Rapidshare: http://rapidshare.com/fil..._All_In_One.rar (11 MB) + 750 userbarów w komplecie

Gratis:
:arrow: Userbar Tutorial
:arrow: Galeria Userbarów - 4177 plików, 80MB


W ZAŁĄCZNIKU!
W paczce jest:
1) instrukcja TXT, cała modyfikacja bez dodatkowych 750 userbarów.



Wszelkie dyskusje i problemy o modyfikacji zapraszam tu.

PS. Pozostaje tylko brak odpowiedzi w temacie http://www.przemo.org/php...pic.php?t=80764 jak rozwiązać problem. :(
_________________
Support | Pomoc | Modyfikacja | Zlecenie płatne - zapraszam na PW oraz pod moim adresem.
Nie udzielam w GG.
Ostatnio zmieniony przez arcy 08-05-2010, 16:57, w całości zmieniany 5 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
tepe15


Pomógł: 7 razy
Posty: 183
Wysłany: 14-08-2009, 10:24   

1 pytanie :)

Czy modyfikacja współdziała z new profile mod?
Chodzi głównie o estetykę.
_________________
Zastanów się 10 razy zanim napiszesz durny post z durnym przesłaniem.
[Info tyczy się was -jednak nie mnie. Sam dobrze wiem, kogo zwać durniem, kogo zaś nie]
 
     
They2


Pomógł: 82 razy
Posty: 1297
Wysłany: 14-08-2009, 11:02   

tepe15 napisał/a:
Czy modyfikacja współdziała z new profile mod?
powinno dzialac.
_________________
Support | Pomoc | Modyfikacja | Zlecenie płatne - zapraszam na PW oraz pod moim adresem.
Nie udzielam w GG.
 
     
Herny

Posty: 18
Wysłany: 15-08-2009, 15:48   

U mnie niestety nie działa.
Mając New Profile Panel

Tak jakby wogóle moda nie było, wykrywa w PA, ale w Profilu usera nie ma po nim śladu


A i przydały by się strony w Galeri userbarów

EDIt.
A i w generatorze czcionka wychodzi troche dziwnie.
Patrz załącznik
 
     
They2


Pomógł: 82 razy
Posty: 1297
Wysłany: 15-08-2009, 23:19   

Herny napisał/a:
U mnie niestety nie działa.
Mając New Profile Panel
w New Profile Panel -> Preferencja -> Userbar (gdzie podpis jest)
z instrukcji znajdzie ten kod i wklei bez problemu z modyfikacja NPP.

Herny napisał/a:
A i w generatorze czcionka wychodzi troche dziwnie.
jak ci sie nie podoba to sobie sam ustaw kolorystyke w kodzie w pliku userbar.php
Kod:
    $kolor = imagecolorallocate($image, 0, 0, 0);         // kolor napisu (rgba)
    $obrys = imagecolorallocate($image, 255, 255, 255);    // obrys napisu (rgba)


[ Dodano: 15-08-2009, 23:27 ]
a poza tym, ktos przetestowal niech napisze czy userbary w podpisie w poscie sa w porzadku ?
_________________
Support | Pomoc | Modyfikacja | Zlecenie płatne - zapraszam na PW oraz pod moim adresem.
Nie udzielam w GG.
 
     
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 16-08-2009, 10:28   

oki mam pare błedów w userbar.php
pojawia mi sie
Kod:
Warning: putenv() [function.putenv]: Safe Mode warning: Cannot set environment variable 'GDFONTPATH' - it's not in the allowed list in /var/www/sites/yoyo.pl/s/n/sniegtest/userbar.php on line 40

Warning: imagettftext() [function.imagettftext]: Could not find/open font in /var/www/sites/yoyo.pl/s/n/sniegtest/userbar.php on line 114

Warning: imagettftext() [function.imagettftext]: Could not find/open font in /var/www/sites/yoyo.pl/s/n/sniegtest/userbar.php on line 115

Warning: imagettftext() [function.imagettftext]: Could not find/open font in /var/www/sites/yoyo.pl/s/n/sniegtest/userbar.php on line 116

Warning: imagettftext() [function.imagettftext]: Could not find/open font in /var/www/sites/yoyo.pl/s/n/sniegtest/userbar.php on line 117

Warning: imagettftext() [function.imagettftext]: Could not find/open font in /var/www/sites/yoyo.pl/s/n/sniegtest/userbar.php on line 119

i nie mam tego
http://img268.imageshack.us/i/wedycjiprofilu.jpg/


wszystko dobrze
zainstalowałem
http://www.sniegtest.yoyo.pl/check/cf_userbar.php
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
     
Herny

Posty: 18
Wysłany: 16-08-2009, 11:35   

They2 napisał/a:

Herny napisał/a:
A i w generatorze czcionka wychodzi troche dziwnie.
jak ci sie nie podoba to sobie sam ustaw kolorystyke w kodzie w pliku userbar.php
Kod:
    $kolor = imagecolorallocate($image, 0, 0, 0);         // kolor napisu (rgba)
    $obrys = imagecolorallocate($image, 255, 255, 255);    // obrys napisu (rgba)



Chodzi o to że nie obrysowuje całego napisu, tak jak jest na screenie.
Tylko tak jakoś dziwnie
 
     
They2


Pomógł: 82 razy
Posty: 1297
Wysłany: 16-08-2009, 18:10   

MagicalFire napisał/a:
i nie mam tego
http://img268.imageshack.us/i/wedycjiprofilu.jpg/
masz wlaczone w PA ?
MagicalFire napisał/a:
wszystko dobrze
zainstalowałem
http://www.sniegtest.yoyo.pl/check/cf_userbar.php
na darmowym hostingu yoyo.pl powinno wyswietlac "Sprawdzanie funkcji: brak" tak jak na boo.pl przyklad u mnie:
http://design-alldeaf.cba.pl/check/cf_userbar.php

funkcja w generatorze moze nie dzialac gdy funkcja na darmowym serwerze nie obsluguje.
i dlatego wstawilem w check a mi dziwi to ze jest ok na yoyo.pl skoro pokazal bledy :|
MagicalFire napisał/a:
Warning: putenv() [function.putenv]: Safe Mode warning: Cannot set environment variable 'GDFONTPATH' - it's not in the allowed list in /var/www/sites/yoyo.pl/s/n/sniegtest/userbar.php on line 40


sprawdz w nowym pliku testowym czy znajduje ta funkcja wyłączona:
Kod:
<?php
echo ini_get('disable_functions');
?>



Herny napisał/a:
Chodzi o to że nie obrysowuje całego napisu, tak jak jest na screenie.
Tylko tak jakoś dziwnie
od tego masz ode mnie w kodzie wyzej obrys napisu, zmien sobie na cos co ci sie podoba. Obrys jest w kolorze bialym 3x255 rgb, a napis czarny.
_________________
Support | Pomoc | Modyfikacja | Zlecenie płatne - zapraszam na PW oraz pod moim adresem.
Nie udzielam w GG.
 
     
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 16-08-2009, 18:43   

They2 napisał/a:
masz wlaczone w PA ?
juz mam dobrze
pozatym nie generuje mi nicka w Userbarze
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
     
They2


Pomógł: 82 razy
Posty: 1297
Wysłany: 16-08-2009, 18:58   

MagicalFire napisał/a:
pozatym nie generuje mi nicka w Userbarze
bo masz wylaczona lub okrojona funkcje na yoyo.pl , pisalem ci wyzej.

Zaktualizowano w pierwszym poscie - Problemy i porady -> czwarty punkt.
_________________
Support | Pomoc | Modyfikacja | Zlecenie płatne - zapraszam na PW oraz pod moim adresem.
Nie udzielam w GG.
 
     
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 16-08-2009, 19:16   

They2, oki jeszcze jedno pytanie jak dodac avatary do galeri ??
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
     
They2


Pomógł: 82 razy
Posty: 1297
Wysłany: 16-08-2009, 19:19   

MagicalFire napisał/a:
jak dodac avatary do galeri ??
to nie avatary, lecz userbary...
wgraj sobie pliki userbarow do folderu images/userbars/gallery/ ale bez dodatkowych folderow.
_________________
Support | Pomoc | Modyfikacja | Zlecenie płatne - zapraszam na PW oraz pod moim adresem.
Nie udzielam w GG.
 
     
Minokon

Posty: 25
Wysłany: 01-09-2009, 18:57   

a ja mam przez to błąd z Szybką rejestracją
Kod:
Could not insert data into users table

DEBUG MODE

INSERT INTO phpbb_users (user_id, username, user_regdate, user_password, user_email, user_icq, user_website, user_occ, user_interests, user_from, user_field_1, user_sig, user_sig_bbcode_uid, user_sig_image, user_avatar, user_avatar_type, user_viewemail, user_viewaim, user_aim, user_yim, user_msnm, user_attachsig, user_allowsmile, user_allowhtml, user_attachuserbar, user_allowbbcode, user_allow_viewonline, user_notify, user_notify_gg, user_notify_pm, user_popup_pm, user_timezone, user_lang, user_custom_color, user_custom_rank, user_style, user_gender, allowpm, user_level, user_allow_pm, user_birthday, user_next_birthday_greeting, user_ip, user_ip_login_check, user_active, user_actkey) VALUES (203, 'Test2', 1251823600, 'e947c4e3d3091991356d1564d09ddac2', 'haha@wp.pl', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', 0, 1, 1, '', '', '', 1, 1, 1, , 1, 1, 0, 0, 1, 1, 1, 'polish', '', '', 5, '0', 1, 0, 1, '999999', '0', '531743b6', 1, 1, '')

Line : 895
File : usercp_register.php


jak to naprawić?
modzik jest w 100% dobrze zainstalowany
 
     
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 01-09-2009, 18:59   

Minokon napisał/a:
Adres forum: http://My-Warez.pl/ || http://GTAAlive.pl/forum/
GDZIE?Popraw adres forum w profilu, po co tam jest ten śmiec?


dobrze zainstalowana?
http://my-warez.pl/check/cf_userbar.php
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Cleric

Pomógł: 7 razy
Posty: 201
Wysłany: 02-09-2009, 05:08   

Witam.
Ja mam taki problem:

Kod:
Could not update users table

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ' user_attachuserbar = 1, user_attachuserbar = 0, user_allowbbcode = 1, user_allo' at line 2

UPDATE phpbb_users SET user_email = 'clericbr@gmail.com', user_icq = '', user_website = 'http://ds-mu.eu', user_occ = '', user_interests = 'Fora, grafiki, Photoshop', user_from = 'Byłem tu od początku...', user_field_1 = 'NONE',user_field_2 = 'Jakis :)', user_sig = '', user_custom_color = '', user_custom_rank = 'S.T.A.L.K.E.R', user_sig_bbcode_uid = 'ce56be7619', user_viewemail = 1, user_viewaim = 1, user_aim = '11017715', user_yim = '', user_msnm = '', user_attachsig = 1, user_allowsmile = 1, user_allowhtml, user_attachuserbar = 1, user_attachuserbar = 0, user_allowbbcode = 1, user_allow_viewonline = 0, user_notify = 0, user_notify_gg = 0, user_notify_pm = 1,games_block_pm = 1, user_new_pm_notification = 1, user_popup_pm = 1, user_timezone = 1, user_lang = 'polish', user_style = 7, user_active = 1, user_actkey = '', user_birthday = '6236', user_next_birthday_greeting = '2010', user_gender = 1, allowpm = 1, user_ip_login_check = 1 WHERE user_id = 17

Line : 712
File : usercp_register.php


I do tego po tym userbar jest dodany, ale tylko w widoku profilu. W poście już nie.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę