phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Kopia zapasowa bazy SQL w phpMyAdminie
Autor Wiadomość
irekk


Pomógł: 283 razy
Posty: 2925
Wysłany: 28-08-2005, 20:55   

czy rozszerzenie jest .gz ? jesli tak to dobrze bo to jest skompresowany plik - jesli chcesz rozpakowac uzyj winRara, jesli nie to problemem moze byc transmisja danych - u nas zrywal sciaganie liku jak mielismy forum na starym serwie
_________________
Cygantura
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
soniak


Posty: 55
Wysłany: 28-08-2005, 21:05   

tak gz. a więc to tak dobrze kompresuje respekt :|
 
     
Pioti11

Posty: 10
Wysłany: 21-10-2005, 12:34   

Paszczak000 napisał/a:
Wtedy musisz zrobić kopię zapasową według punktu:
Robienie kopii dowolnej tabeli z bazy danych
Zrób kopię następujących tabel:
phpbb_posts
phpbb_posts_text

phpbb_topic_view
phpbb_topics
phpbb_topics_ignore
phpbb_topics_watch
phpbb_user_group
phpbb_users
phpbb_users_warnings

Najważniejsze tabele pogrubiłem.


jak zrobie kopie tylko tych tabel to jak je wgram na nowy serwer z phpAdmina ze starymi plikami forum to bedzie dzialac? czy musze wtedy czystego Przema zapisac na serwerze?
_________________
WWW.ZIKSAJT.COM
 
     
vioka


Pomógł: 24 razy
Posty: 210
Wysłany: 21-10-2005, 16:27   

tak bedzie działać, tylko pamietaj o zminie nazwy serwera i cookies w tabeli config
_________________
Twoja <a>uroda</a>
 
     
syspo


Posty: 52
Wysłany: 02-12-2005, 12:21   

Czy ktoś mógłby naprawic fotki z pierwszego postu?
Inaczej to faq nie ma sensu :-(

[ Komentarz dodany przez: chelloPL: 02-12-2005, 13:47 ]
Wykonane (dzięki uprzejmości Paszczaka)
 
     
Kris85


Pomógł: 11 razy
Posty: 104
Wysłany: 03-12-2005, 17:22   

hmmm, wykonane?? tylko gdzie...
bo w pierwszym poscie dalej nie widze tych fotek, a przydalyby mi sie :)

pozdrav
_________________
[Forum StudentWorld] [Turystyka u Krisa - Home Site]
"Życie byłoby prostsze, gdyby Bóg dostarczył kod źródłowy."
 
     
Paszczak000


Pomógł: 317 razy
Posty: 2898
Wysłany: 09-12-2005, 20:03   

Już są :) :mrgreen:
 
     
Mariuszaraj


Pomógł: 10 razy
Posty: 166
Wysłany: 25-01-2006, 19:41   

witam, webd.pl zrobił mi dzis niespodzianke-forum zwariowało(nic nie robiłem),userzy nie mogli wchodzic w tematy, wiec próbowałem zrobic synchronizacje bazy, bez skutku, mało tego, teraz mam ok.35000 postów mniej, kilka dni temu zrobiłem kopie bazy, jest to rar , najpierw dla testów stworzyłem test baze i do niej wg wskazówek wgrałem ten rar, pokazało sie 44 tabele(a oryginalnie 69), ale w test bazie jest tabela posts,gdzie sa moje zagubione posty, wiec wgrałem te kopie do mojej bazy i...nic sie nie zmieniło,Robie wg wskazówek tu napisanych, jaka może być przyczyna ?
 
     
vioka


Pomógł: 24 razy
Posty: 210
Wysłany: 25-01-2006, 19:46   

poczekaj az webd przywróci baze i napisz do nich to chyba oczywiste a dopiero potem jak nic z tego to zacznij naprawiac,
_________________
Twoja <a>uroda</a>
 
     
Mariuszaraj


Pomógł: 10 razy
Posty: 166
Wysłany: 25-01-2006, 19:51   

czy oni robia tez kopie?
 
     
vioka


Pomógł: 24 razy
Posty: 210
Wysłany: 25-01-2006, 19:52   

Cytat:
czy oni robia tez kopie?


oczywiscie jesli cos majstruja przy serwie to na pewno nie wiem na co czekasz napisz do nich
_________________
Twoja <a>uroda</a>
 
     
Mariuszaraj


Pomógł: 10 razy
Posty: 166
Wysłany: 25-01-2006, 20:01   

dzięki vioka, juz wysłałem opieprz :)
 
     
wrcx

Posty: 25
Wysłany: 28-01-2006, 18:02   

Mam mały problemik z backupem. Forum mam na serwerze Netlook, weszłem do PHPmyAdmin, ustawiłem wszystko tak jak na obrazku, kliknałem wykonaj, a po chwili wyskoczył błąd : "Nie można pobrać wrcx_forum 28.01.2006.sql Połączenie z serwerem zostało zresetowane" :|
Co jest nie tak ?
 
     
Paszczak000


Pomógł: 317 razy
Posty: 2898
Wysłany: 28-01-2006, 18:37   

wrcx, dupny serwer :]
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Elwin

Pomógł: 1 raz
Posty: 1
Wysłany: 24-02-2006, 16:54   

eksportowałem baze, zmieniłem odpowiednio i.... nic :(
zauważyłem że na jednym serwerze mam MySQL 4.1.15 a na drugim (nowym) MySQL 5.0.18. czy jest możliwość zmienienia tego? czy możliwe jest aby baza zwyczajnie działała po przeniesieniu?
_________________
Elwin to Elwin tamto... Niech ktos da w końcu tej małpce banana!
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

Sklep z gadżetami

mediaclick.pl

serwis laptopów

phpbb

Polisy Ubezpieczeniowe TU Europa

Design Cart

majaimaks.pl

mass dot

knult.pl

gry planszowe

• Zamów reklamę