phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Kopia zapasowa bazy SQL w phpMyAdminie
Autor Wiadomość
z

Posty: 53
Wysłany: 14-03-2006, 13:51   

w temacie o przenoszeniu forum pisze zeby eksportowac strukture i dane lub popatrzec w ten post a tutaj jest napisane zeby zrobic najlepiej jak jest na screenie ktorego nie ma :P wiec jakie opcje mam ustawic do eksportu w myadminie?:>

ehh niewazne nie bylo pytania... moj firefox cos ma ustawionego ze nei wyswietla tych obrazkow...a moze ktos wie czemu? :P
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
crocet

Posty: 7
Wysłany: 25-04-2006, 19:27   

Witam,
Mam problem wykonałem kopie według powyzszej instrukcji. Dzisiaj wystapil błąd na forum i musiałem je usunąc, chę wgrac nowe tabele jak to zrobic poniewa podczas dodawania pliku pokazuje sie taki komunikat:

Prosze nie krzyczec, ze nie szukam w tematach, albo ze to bylo juz poruszane na forum. Ja nie mogłem znalezc akurat rozwiazania dla mojego problemu.
 
     
vegetagt


Pomógł: 125 razy
Posty: 1243
Wysłany: 25-04-2006, 21:24   

albo usun baze danych albo z kopii usuń wiesz
CREATE DATABASE 'xxxxxxxxxxxxxx'
_________________
JA NAPRAWDE NIE UDZIELAM POMOCY NA GG/PW I NIE ODPOWIADAM NA PYTANIA!
Ja pomogłem, Pan pomógł. Kto pomógł? Ci państwo :)
 
     
crocet

Posty: 7
Wysłany: 25-04-2006, 22:28   

Niestety po usunięciu CREATE DATABASE 'xxxxxxx' pokazał się taki błąd:

Chce podkreślic ze probowalem wysylac przez dbloadera , to niestety tez nie przynioslo skutków.
Pokazuje sie taki błąd:
Kod:
Fatal error: Call to undefined function: mysql_real_escape_string() in /dbloader/functions.php on line 235

Co do bazy nie mogę jej usunąc. W pakiecie mam wykupiona jedna baze ktorej nie moge usuwac, zmieniac nazw, haseł itp.
 
     
Sokar


Posty: 12
Wysłany: 29-04-2006, 00:36   

Czy jeśli w PA pokazuje mi bazę danych 1.68 MB a po kopii spakowanej w Gzip 384 kilo to czy da rade bezpośrednio w jednym kawałku przenieść ją na nowy serwer czy muszę się bawić w dzielenie ? Jeszcze nie robiłem nigdy przenosin więc nie wiem czy da radę. Niby można w 1 kawąłku do 1 mega ale.....warto się zapytać i dowiedzieć. Z góry dzięki za pomoc.
 
     
marcinn12


Pomógł: 16 razy
Posty: 293
Wysłany: 01-05-2006, 17:29   

:lol: :lol: :lol:
Witam, widze ze dostalem ostrzezenie...
mam pytanko ile taka kopia bazy danych zajmuje???;/ bo mi ledwo 600kb.. to możliwe?? Narazie forum zaczełem rozkrecac tzn. było 13 uzykowników i około 200 postów. Czy to jest odpowidnia wielkosc?? Bo widze ze inni pisza ze maja po 8,9 mb;/
 
     
Crack



Pomógł: 136 razy
Posty: 1442
Wysłany: 01-05-2006, 20:07   

crocet napisał/a:
Fatal error: Call to undefined function: mysql_real_escape_string() in /dbloader/functions.php on line 235

Na serwerze brakuje funkcji mysql_real_escape_string() czyli forum działa na PHP niższym niż 4.3. Ze względów bezpieczeństwa należy zaktualizować wersję PHP na serwerze albo zmienić hosting. Lista poprawek od tej wersji do najnowszej kompatybilnej wstecz zajmuje kilka stron A4.
_________________
[ DumpLoader 1.0 ] [ Spider Friendly 1.3.12 Google Sitemaps 1.4 ]
[ Tanuki: recenzje anime | forum ]
 
     
kalas

Posty: 30
Wysłany: 06-05-2006, 21:25   

możecie mi powiedzieć, która tabela w bazie danych odpowiada za moderatorów?
 
     
Gracek


Pomógł: 222 razy
Posty: 1781
Wysłany: 07-05-2006, 09:19   

_users
_forums
_________________
###
 
     
kalas

Posty: 30
Wysłany: 07-05-2006, 09:37   

Teraz pokazuje kto jest moderatorem, ale tylko jako zielony kolor nicku, bo na liście for nie ma tam napisane kto jest moderatorem i nie mogą oni nic moderować.
 
     
Hawan

Posty: 9
Wysłany: 19-07-2006, 19:34   

A czy to robi wielką różnicę, jak zmienię z Insert na : Update albo Replace rodzaj eksportu :?: Czy na co te rodzaje mają wpływ :?:
 
     
yasiu


Pomógł: 12 razy
Posty: 206
Wysłany: 19-07-2006, 21:20   

Insert - baza wsadowa czyli tworzy na nowo
Update - tylko nadpisuje istniejące pliki dodając nowe elementy
Replace - istniejące tabele będą nadpisane całkowicie
 
     
SonGokuSSJ10

Posty: 32
Wysłany: 29-07-2006, 20:59   

Gdzie trzeba wejsc zeby miec to co na screnach ? bo niewiem :(
_________________
Gość zapraszam Cie do Centrum Gry Gothic GothicEden
 
     
pecador

Pomógł: 292 razy
Posty: 2881
Wysłany: 29-07-2006, 21:19   

Do phpmyadmina.. :roll:
nie wiem jak to jest na funpic.de, czy jest udostępniony, poszukaj.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
mwsz

Posty: 36
Wysłany: 22-08-2006, 15:27   

A u mnie coś takiego wychodzi przy przenoszeniu za pomocą phpmyadmina:

opisałęm też pewien problem TU
I jeszcze zapytam - jak mam importować baze na DumpLoader ? u mnie to nie działa (IP zmienione i da się wejść w inne opcje - ale nie można tam importowac bazy z dysku).

Dodatkowo - czy to nie błąd tego, że bazy mają inne nazwy - haraszo i smeagol_smeagol?? a może to wina tego, że mam kodowanie latin2_general_ci - a przy imporcie z phpmyadmina nie można wybrać własnie _general.ci (jest dostępny latin2 - ale na tym też wyskakuje błąd).
Prosze o pomoc w przeniesieniu forum :D
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

Sklep z gadżetami

mediaclick.pl

serwis laptopów

phpbb

Polisy Ubezpieczeniowe TU Europa

Design Cart

majaimaks.pl

mass dot

knult.pl

gry planszowe

• Zamów reklamę