phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Kopia zapasowa bazy SQL w phpMyAdminie
Autor Wiadomość
warna



Pomógł: 475 razy
Posty: 2335
Wysłany: 22-08-2006, 17:41   

mwsz napisał/a:
A u mnie coś takiego wychodzi przy przenoszeniu za pomocą phpmyadmina:

przetłumacz sobie ten napis w 2 tabeli ( www.translate.pl)

mwsz napisał/a:
ale nie można tam importowac bazy z dysku

bo musi być w głownym katalogu forum, ale to nie ten temat
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
shrek76


Pomógł: 3 razy
Posty: 93
Wysłany: 08-11-2006, 18:53   

Robiłem kopie całej bazy.Po ściągnięciu na dysk mam tylko plik tekstowy,a w nim:
Kod:
-- phpMyAdmin SQL Dump
-- version 2.8.1
-- http://www.phpmyadmin.net
--
-- Host: localhost
-- Czas wygenerowania: 08 Lis 2006, 18:45
-- Wersja serwera: 5.0.19
-- Wersja PHP: 5.1.4
--
-- Baza danych: `***_***`
--


Czy nie powinno być w nim coś więcej??
 
     
kfak

Pomógł: 1 raz
Posty: 28
Wysłany: 09-11-2006, 20:40   

nie zrobiles kopii bazy danych bo nie zaznaczyles tabel ktore musza byc skopiowane.

jak klikniesz na "eksport" i bedziesz mial szara ramke,
Zrzut baz danych
Eksport
i zaznaczasz tabele ktore chcesz skopiowac, mozesz uzyc automatycznej opcji klikajac na "zaznacz wszystkie" (podswietlony link)

wszystko znajduje sie po lewej stronie
 
     
AgentKK


Posty: 20
Wysłany: 15-06-2007, 12:07   

Czemu mi nie działa phpMyAdmin :evil:
_________________
Michał K.
 
     
arcy



Pomógł: 509 razy
Posty: 3762
Wysłany: 15-06-2007, 12:59   

AgentKK napisał/a:
Czemu mi nie działa phpMyAdmin
Bo jest na urlopie...
Fajny opis błędu :?
_________________
| Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser
|
 
     
taboon


Posty: 85
Wysłany: 17-07-2007, 00:01   

Witam

Próbuję zrzucić baze poprzez phpMyAdmin'a ale wywala mi się podczas ściągania. Nie dociąga do końca tabeli post_text.
Robię bez kompresji i z kompresją.

jak moge to obejść czy jakoś mogę na to poradzić :?:

baza wisi na superhost.pl
_________________
Kochać i być kochanym to tak,jakby z obu stron grzało nas słońce
 
     
joli
Yollien +Styler



Pomógł: 2988 razy
Posty: 16981
Wysłany: 17-07-2007, 00:59   

Zrób duze tabele oddzielnie.
_________________
Walczę z warezami. Więc jak masz forum warezowe, nie proś mnie o pomoc i nie wchodź pod rękę, bo zniszczę.
Nie pisz do mnie na GG i PW,(chyba że proszę) bo nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Masz forum do zadawania pytań!!! Poza forum pomagam TYLKO odpłatnie.
liberte d'expression pour tout le monde... OFICJALNY DOWNLOAD STYLÓW - style ogólnodostępne i na zamówienie - PORTFOLIO JOLI
 
     
taboon


Posty: 85
Wysłany: 17-07-2007, 01:09   

to już udąło mi się jakos zrobić, za 20 podejściem się chyba wszystko zrzuca... chyba

ale mam problem ;( przy wrzucaniu na nowy serwer _phpBB_privmsgs ;(

Kod:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'SKI\r\nSTARY GIEL¡D 1\r\n11-731 SORKWITY');INSERT INTO `uroda_p (1064)  -  INSERT INTO `uroda_privmsgs_text` VALUES (537, 'abbca28ce3', 'PrzesyÂłam dane do przelewu pieni±¿kĂłw za smycz-konto mojego mĂŞÂża\r\nSmycz+motylek=19,82\r\n\r\n08 1020 3639 0000 8502 0006 6936\r\nMARIUSZ OTKIĂ‘SKI\r\nSTARY GIEL¡D 1\r\n11-731 SORKWITY');
taki błąd przy wrzucaniu

[ Dodano: 17-07-2007, 03:14 ]
ohjo, dałem już rade..... 4h męczarni ale się udało. powoli drobnymi kroczkami zrzuciłem tabele po tabeli i poszło.

A ten zonk który mi się pojawiał przy privmsgs był spowodowany niewłaściwym językiem zamaist UTF8 był latin2
_________________
Kochać i być kochanym to tak,jakby z obu stron grzało nas słońce
 
     
snorg


Pomógł: 4 razy
Posty: 329
Wysłany: 05-08-2007, 20:07   

A ja zrobiłem na probe backupa ...

usunalem 2 posty

odtworzylem baze i patrze niemam tych 2 usunietych postow

dlaczego ;/ ?
_________________
[*][*][*] - ;(
Proszę pomóż mi :(
>>> KLIKNIJ i pomóż mi <<<
 
     
pecador

Pomógł: 292 razy
Posty: 2881
Wysłany: 05-08-2007, 21:33   

snorg, ale o czym Ty mówisz?
jak zrobiłeś backup przed usunięciem postów, to je masz w tej kopii, nie normalnie w bazie na forum.
 
     
snorg


Pomógł: 4 razy
Posty: 329
Wysłany: 06-08-2007, 09:48   

No pisze przeciez ze zrobiłem backup , potem usunalem 2 posty, odtworzylem ponownie i juz niemam tych 2 postow ;/

wiec po co mi ta baza ;/ ? jak nie przywraca tego co bylo wczesniej

i o co chodzi

Kod:
 nie normalnie w bazie na forum
??
_________________
[*][*][*] - ;(
Proszę pomóż mi :(
>>> KLIKNIJ i pomóż mi <<<
 
     
pecador

Pomógł: 292 razy
Posty: 2881
Wysłany: 06-08-2007, 09:53   

powinno przywrócić. albo wziąłeś nieodpowiedni backup, albo (co bardziej prawdopodobne), nie usunąłeś wcześniej bazy i próbowałeś na nią wgrać kopię.
 
     
snorg


Pomógł: 4 razy
Posty: 329
Wysłany: 06-08-2007, 09:55   

Zrobiłęm tak samo jak w 1 poscie w tym temacie jest ...


Kod:
nie usunąłeś wcześniej bazy i próbowałeś na nią wgrać kopię.


a to jest prawda

czyli jak mam ją usunac ?
_________________
[*][*][*] - ;(
Proszę pomóż mi :(
>>> KLIKNIJ i pomóż mi <<<
 
     
pecador

Pomógł: 292 razy
Posty: 2881
Wysłany: 06-08-2007, 09:58   

czyli musisz w phpmyadminie zaznaczyć wszystkie tabele i wybrać 'usuń', czy 'drop'.
bez tego, przy wgrywaniu pojawia Ci się błąd. czytaj co jest tam napisane.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
snorg


Pomógł: 4 razy
Posty: 329
Wysłany: 06-08-2007, 09:59   

Własnie mi blad nie wyskakuje ...

bo ja odtwarzam za pomoca PA
_________________
[*][*][*] - ;(
Proszę pomóż mi :(
>>> KLIKNIJ i pomóż mi <<<
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

Sklep z gadżetami

mediaclick.pl

serwis laptopów

phpbb

Polisy Ubezpieczeniowe TU Europa

Design Cart

majaimaks.pl

mass dot

knult.pl

gry planszowe

• Zamów reklamę