phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Kopia zapasowa bazy SQL w phpMyAdminie
Autor Wiadomość
pecador

Pomógł: 292 razy
Posty: 2881
Wysłany: 06-08-2007, 10:07   

za pomocą PA nie wgrasz bazy danych.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
snorg


Pomógł: 4 razy
Posty: 329
Wysłany: 06-08-2007, 10:13   

No dobrze usunalem wszystkie tabele i biore import i po chwili wywala mi blad

Kod:
Fatal error: Maximum execution time of 10 seconds exceeded in /home/phpmyadmin/h/p/phpmyadmin/phpMyAdmin-2.10.1_patched/libraries/string.lib.php on line 219
:(
_________________
[*][*][*] - ;(
Proszę pomóż mi :(
>>> KLIKNIJ i pomóż mi <<<
 
     
Owca

Posty: 36
Wysłany: 29-08-2007, 23:05   

Chcę przenieść tematy, posty i użytkowników z phpbb-2.0.22 na przemo (ten sam serwer, inne forum). Co muszę zrobić/zmienić, żeby skopiowane tabele 'wchodziły' na forum?
 
     
JrQ-


Pomógł: 147 razy
Posty: 1387
Wysłany: 02-09-2007, 14:42   

Zaktualizowac pliki phpbb do przema.
 
     
Axl_axL

Posty: 14
Wysłany: 26-10-2007, 19:44   

ja eksportowałem baze danych i ściągnął mi sie plik tekstowy, to ma być ta cała baza danych??
i jeszcze jedno, jeśli np. mam Joomle + przemo to czy się sciągają oba naraz?? czy tylko Joomla?? a kopie forum trzeba gdzie indziej zrobic?
 
     
pecador

Pomógł: 292 razy
Posty: 2881
Wysłany: 26-10-2007, 22:20   

ten plik jakie ma rozszerzenie? jeśli sql to wszystko dobrze.
a co Ci się ściągnie, zależy od tego, jakie tabele zaznaczysz w bazie danych.
 
     
Axl_axL

Posty: 14
Wysłany: 27-10-2007, 17:17   

no tam gdzie jest eksport, jest tabelka i nazwa tylko jednej bazy dany, bo ja wchodze do phpmyadmin przez Joomle i tam mam w konfiguracji strony adres do bazy danych(mysql3.yoyo.pl) nie wiem czy dobrze to robie?
 
     
Torbix

Posty: 6
Wysłany: 08-12-2007, 18:50   

moglibyscie screeny jeszcze raz wrzucic?
bo chyba juz nie dzialaja :P
 
     
koziolek



Pomógł: 675 razy
Posty: 1925
Wysłany: 08-12-2007, 18:55   

działają ;)
http://temp.thecamels.org/backup/
_________________
#4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu
 
     
mario_b


Posty: 22
Wysłany: 16-12-2007, 22:04   

Witam!
Mam pewien problem (bo jakżeby inaczej ;P ) Buszowałem po forum i nic nie znalazłem (nie dziwnego bo za bardzo nie wiem czego szukać :D ) Mój problem jest taki.

Zrobiłem kopię bazy wg. pierwszego postu. Korzystam z serwera ovh. Mam jedną bazę, której z założenia nie da się usunąć (chyba). Wyczyściłem ją jednak ze wszystkich tabel i chcę wgrać je ponowie za pomocą MyAdmina, nie wiem czy gdzieś są screeny jak się to robi ale postępuję analogicznie do procesu eksportu. Mam plik *.sql.gz, zaznaczone są opcje: UtF, SQL, none oraz zezwolenie na przerwanie importu(...) -> klikam na "wykonaj" i oto co widzę:

Kod:
Fatal error: Maximum execution time of 10 seconds exceeded in /home/phpmyadmin/h/p/phpmyadmin/phpMyAdmin-2.10.1_patched/libraries/string.lib.php on line 69


Maksymalny rozmiar: 2 048KB moja baza ma około 200KB więc to chyba nie to.
Wgrałem ten sam plik do dbloadera, próbuje instalować i wyskakuje błąd o niemożności utworzenia bazy, ponieważ....baza istnieje...

Proszę o pomoc i ew. odesłanie mnie do miejsca gdzie wyjaśnione są jasno procesy importu itp. Czy już mogę się pożegnać z moimi userami i ich postami? Jest jakaś nadzieja :roll:
_________________
Gość zapraszam Cię na moje forum (link powyżej ;)
 
     
Funs

Posty: 2
Wysłany: 17-12-2007, 00:10   

http://pl.php.net/manual/...-execution-time
 
     
mario_b


Posty: 22
Wysłany: 23-12-2007, 17:37   

Ok. Ale i tak nie wiem w którym miejscu mógłbym zmienić execution time - na darmowym hostingu to pewnie nie możliwe. Nie wiem co mogę zrobić z tą moją bazą (a nawet kilkoma egzemplarzami na zapas). Przepisywać wszystko ręcznie? Nie ma jakiegoś sposobu w stylu kopiuj wklej? Nie orientuję się w tym bo nie miałem z tym styczności wydawało mi się że jak eksportowałem bazę to import będzie podobny. Miałem nadzieję, że wygląda to tak jak imp exp kontaktów z gg a tu lipa - jakieś błędy wyskakują.

Czy import bazy polega na usunięciu starej i wgraniu nowej czy wystarczy wyczyścić starą i wypełnić ją tabelami z naszej kopii? Jak to wygląda tak naprawdę?
_________________
Gość zapraszam Cię na moje forum (link powyżej ;)
 
     
shrek76


Pomógł: 3 razy
Posty: 93
Wysłany: 26-12-2007, 17:36   

Co mam zaznaczyć, aby prawidłowo wykonać kopię bazy danych.Trochę się różni od tych wcześniejszych,dlatego już nie wiem.Chodzi mi o zrobienie kopii bazy do przeniesienia na inny serwer oraz kopię do aktualnej bazy...

mysql.jpg
Plik ściągnięto 232 raz(y) 175,49 KB

 
     
ENTER

Posty: 24
Wysłany: 26-12-2007, 19:52   

Jak prawidłowo wykonać kopię bazy

pozdro :mrgreen:
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
mario_b


Posty: 22
Wysłany: 26-12-2007, 22:33   

Dzięki przydało mi się, wiem już trochę więcej. Niestety nadal pojawia się coś takiego:

Kopię robiłem dokładnie wg. tego wzoru: http://www.przemo.org/php...opic.php?t=8583

Mam jeszcze jedno pytanie, czy mogę edytować plik sql z kopią bazy i po koleji kopiować i wklejać fragmenty do okienka sql w myadminie tworząc kolejne tabela w bazie krok po kroku? Da się tak czy to strata czasu? Nie ważne czy pojawią się krzaczki ważne jest dla mnie żeby odzyskać posty i użytkowników ;) Więc?

Parę godzin później...

No dobra sam sobie odpowiem (znalazłem czas i pobawiłem się). Usunąłem wpis, który próbował tworzyć nową bazę a całą resztę wklejałem kawałkami do okienka sql i wykonywałem - i udało się odzyskałem wszystko! No ale oczywiście kochane krzaczki musiały urosnąć :evil:
_________________
Gość zapraszam Cię na moje forum (link powyżej ;)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

Sklep z gadżetami

mediaclick.pl

serwis laptopów

phpbb

Polisy Ubezpieczeniowe TU Europa

Design Cart

majaimaks.pl

mass dot

knult.pl

gry planszowe

• Zamów reklamę