phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Kopia zapasowa bazy SQL w phpMyAdminie
Autor Wiadomość
romano

Posty: 2
Wysłany: 02-03-2008, 10:44   

a ja mam inny problem próbuje przenieść sie na płatny serwer z vdd.pl ale nie mam dostepu pełnego aby taka baze stworzyc a ta która sie zapisuje nie widzi jej nowe forum ;(
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
tymek


Pomógł: 1 raz
Posty: 433
Wysłany: 24-04-2008, 21:24   

a mi sie nic nie sciaga;/ kiedy zaznaczam cała baze jak w pierwszym przykładzie, lub osobno zaznaczam bazy i biore wykonaj to wyskajuje opkienko zeby zapisac plik na dysku a potem jak klikam zaopisz to plik sie oodrazu sciaga i ma 0 KB i nie ma go na dusku.. co zrobic zeby to naprawic ??
_________________
Szukam programisty PHP, który wykona parę zleceń - modyfikacje na forum. Proszę o kontakt na PW.
 
     
MurcieFan

Posty: 12
Wysłany: 24-06-2008, 11:05   

cy to normalne ze jak mi na yoyo pokazuje ze baza wazy 13 mega a sciaga 800 kilo???
 
     
nike_00


Pomógł: 31 razy
Posty: 229
Wysłany: 26-06-2008, 16:35   

MurcieFan, tak jest to normalne bo baza przy ściąganiu jest skompresowana.
Wypakuj plik to się przekonasz ile ma na prawdę ;)
 
     
poverejay


Posty: 42
Wysłany: 24-08-2008, 02:46   

Witam "jakim cudem" udalo ci sie zrobic kopie by Przemo i ja odtworzyc w PA..ja nie mam tam opcji exportij..Czekam na odpowiedz..Pozdro..
 
     
JrQ-


Pomógł: 147 razy
Posty: 1387
Wysłany: 24-08-2008, 21:52   

Przed dbloadera?
W PA jej nie odtworzysz.
 
     
LuziX


Pomógł: 2 razy
Posty: 78
Wysłany: 29-08-2008, 23:35   

a gdzie zapisuje się ta kopia?? gdzie w ftp???
 
     
n!ck

Pomógł: 2 razy
Posty: 45
Wysłany: 29-08-2008, 23:36   

LuziX napisał/a:
a gdzie zapisuje się ta kopia?? gdzie w ftp???


twojastron.pl/db/db_backup/

:)
 
     
AROW

Posty: 2
Wysłany: 13-10-2008, 16:46   

Paszczak000 napisał/a:
Wtedy musisz zrobić kopię zapasową według punktu:
Robienie kopii dowolnej tabeli z bazy danych
Zrób kopię następujących tabel:
phpbb_posts
phpbb_posts_text

phpbb_topic_view
phpbb_topics
phpbb_topics_ignore
phpbb_topics_watch
phpbb_user_group
phpbb_users
phpbb_users_warnings

Najważniejsze tabele pogrubiłem.



Skopiowałem to resztę zostawiłem z nowo zainstalowanego Forum i niby all działa ale żadnych for nie wyświetla. Dlaczego? Walczę już cały dzień z tym i nic ;(
 
     
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 13-10-2008, 16:48   

AROW napisał/a:
Walczę już cały dzień z tym i nic

Synchronizacja for w PA ;)
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
AROW

Posty: 2
Wysłany: 13-10-2008, 17:28   

tosiek napisał/a:
AROW napisał/a:
Walczę już cały dzień z tym i nic

Synchronizacja for w PA ;)


Też myślałem że to to :P Kategoria "Fora" -> "Synchronizacja". I nic ;) Jakieś inne sugestie?
 
     
away


Posty: 26
Wysłany: 15-10-2008, 23:17   

mozna o aktualny poradnik, pod nowe myadminy.
jak co trzeba postepowac, poniewaz ten jest troszke stary :P
thx
 
     
gory

Posty: 4
Wysłany: 22-01-2009, 10:59   

Cześć! Nie znalazłem tu odpowiedzi na mój problem. Mam forum na hostingu MASTERNET.pl tam czasem jak chce sie dodać posta to ciągle błędy wywala, restartuje połączenie z serwerem mysql i takie tam.

Wziąłem serwer na WEBD.pl i mam problem z bazą. Mam na forum 3 bazy. 2 mi się skopiowały bez problemu, jednej nie mogę zaimportować na serwer webd. Powinna mieć 75 tabel, wchodzi tylko 44 i wywala błąd:

Cytat:
Błąd
zapytanie SQL:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/KONTA/HTTPd/mysql.masternet.pl/_public_html/export.php:190) in /home/KONTA/HTTPd/mysql.masternet.pl/_public_html/libraries/ob.lib.php on line 83

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/KONTA/HTTPd/mysql.masternet.pl/_public_html/export.php:190) in /home/KONTA/HTTPd/mysql.masternet.pl/_public_html/libraries/header_http.inc.php on line 19

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/KONTA/HTTPd/mysql.masternet.pl/_public_html/export.php:190) in /home/KONTA/HTTPd/mysql.masternet.pl/_public_html/libraries/header_http.inc.php on line 20

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/KONTA/HTTPd/mysql.masternet.pl/_public_html/export.php[...]
MySQL zwrócił komunikat:
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '<br />
<b>Warning</b>: Cannot modify header information - headers already sent ' at line 1



Nie wiem co z tym zrobić, brakuje mi pomysłów ;/ eksportowałem nawet dokładnie zgodnie z opisem na 1 stronie i to samo...

Z góry dziękuję za pomoc!
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
czaczawik

Pomógł: 2 razy
Posty: 24
Wysłany: 28-11-2009, 20:37   

Pioti11 napisał/a:
Paszczak000 napisał/a:
Wtedy musisz zrobić kopię zapasową według punktu:
Robienie kopii dowolnej tabeli z bazy danych
Zrób kopię następujących tabel:
phpbb_posts
phpbb_posts_text

phpbb_topic_view
phpbb_topics
phpbb_topics_ignore
phpbb_topics_watch
phpbb_user_group
phpbb_users
phpbb_users_warnings

Najważniejsze tabele pogrubiłem.


jak zrobie kopie tylko tych tabel to jak je wgram na nowy serwer z phpAdmina ze starymi plikami forum to bedzie dzialac? czy musze wtedy czystego Przema zapisac na serwerze?


NIESTETY NIE DZIALA


Skopiowałem to resztę zostawiłem z nowo zainstalowanego Forum i niby all działa (brak bledow) ale żadnych for nie wyświetla. Dlaczego? Walczę już cały dzień z tym i nic ;(

moze ze starej bazy trzeba wyeksportowac cos jeszcze?

HELP :roll:

[ Dodano: 29-11-2009, 20:30 ]
OK, poradzilem sobie sam :P
dla potomnych, potrzebne sa tabele:

Kod:
phpbb_posts
phpbb_posts_text
phpbb_topic_view
phpbb_topics
phpbb_topics_ignore
phpbb_topics_watch
phpbb_user_group
phpbb_users
phpbb_users_warnings
phpbb_categories
phpbb_forums


pzdr ;]
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

Sklep z gadżetami

mediaclick.pl

serwis laptopów

phpbb

lepszymarketing.pl

Polisy Ubezpieczeniowe TU Europa

Design Cart

Agencja vd.pl

majaimaks.pl

mass dot

knult.pl

gry planszowe

• Zamów reklamę