phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:30
Przeniesienie go?ci do rejestracji
Autor Wiadomość
Seba123


Pomógł: 74 razy
Posty: 868
Wysłany: 24-11-2009, 15:26   Przeniesienie gości do rejestracji

Opis:
    Modyfikacja po XX czasu (domyślnie 60 sekund) przenosi użytkownika do rejestracji - oczywiście jest również napis informujący użytkownika o tym działaniu. Modyfikacja wykrywa również user_agent więc nie przenosi google, yahoo oraz innych wyszukiwarek aby nie zakłócać im działania w indeksacji stron. Nie odświeża strony w rejestracji. Przyznam, iż nie chcę mi się się pisać pięknej instrukcji dla tak krótkiego moda. :>


    View at EasyCaptures.com

Instalacja:
    Otwórz page_header.php i znajdź
    Kod:
    // Add no-cache control for cookies if they are set
    przed tym dodaj
    Kod:
    $timer = 60;
    $client_ua = ( !empty($HTTP_SERVER_VARS['HTTP_USER_AGENT']) ? $HTTP_SERVER_VARS['HTTP_USER_AGENT'] : ( !empty($HTTP_ENV_VARS['HTTP_USER_AGENT']) ? $HTTP_ENV_VARS['HTTP_USER_AGENT'] : getenv('HTTP_USER_AGENT') ));
    $bots = array('Googlebot/2.1', 'msnbot/1.0', 'psbot/0.1', 'Gigabot/2.0', 'OnetSzukaj/5.0', 'Yahoo! Slurp', 'NetSprint/2.0');
    for($i = 0; $i < count($bots); $i++)
    {
          if(strpos($client_ua, $bots[$i]) !== false)
          {
              $is_bot = true;         
              break;
          }
    }
    if(!$userdata['session_logged_in'] && !$is_bot)
    {
          if(strpos($_SERVER['SCRIPT_FILENAME'], "profile.php") === false)
          {
              $meta_refresh = '     
              <META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT="' . $timer . '; URL=profile.htm?mode=register">     
              <div id="info"><div id="infobar" align="left"><a href="profile.htm?mode=register"> Nie jesteś zalogowany! W ciągu ' . $timer .' sekund zostaniesz przeniesiony do rejestracji.</a></div></div><br>     
              ';
             
              $template->assign_vars(array('REDIRECT' => $meta_refresh));
          }
    }
    Otwórz templates/styl/overall_header.tpl oraz znajdź
    Kod:
    </head>
    dodaj przed tym
    Kod:
    {REDIRECT}
    Otwórz templates/styl/styl.css oraz dodaj na końcu
    Kod:
    #info { overflow-x: hidden; width: 99.9%; z-index:1000; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 10px; font-weight: normal;  position:fixed; left:0; top:0; cursor:pointer; }
    #infobar a, #infobar a:link, #infobar a:visited, #infobar a:active { display: block; overflow-x: hidden; width:100%; clear: both; color: InfoText; background: #ffffe1 no-repeat fixed .3em .3em; padding: .45em .3em .45em 2em; border-bottom: .16em outset; border-color: #E9CFD6; text-decoration: none; cursor: default; position:fixed; left:0; top:0; cursor:pointer; }
    #infobar a:hover { color: #ffffff; background: #316ac5 fixed .3em .3em;    position: fixed; left: 0;    top: 0;    cursor: pointer; }
Ew konfiguracja:
    Aby zmienić czas, znajdź
    Kod:
    $timer = 60;
    i zamień 60 na inną wartość w sekundach.
Ostatnio zmieniony przez arcy 30-12-2009, 13:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 24-11-2009, 17:15   

Seba123, $HTTP_SERVER_VARS [deprecated] jakbyś pozmieniał byłoby ładniej ;)
http://php.net/manual/en/...bles.server.php
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
Galowy

Pomógł: 1 raz
Posty: 53
Wysłany: 26-11-2009, 09:14   

1.
Cytat:
Otwórz page_header.php i znajdź


Zamień na

Kod:
Otwórz includes/page_header.php i znajdź


Początkujący webmasterzy pewnie będą się głowić nad tym długo, albo będą pisać tutaj zbędne posty.

2. Nie mam polskich znaków ;/ Jak to naprawić?
3. Proponuje dodać większą listę wyszukiwarek :D
 
     
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 26-11-2009, 09:26   

Galowy napisał/a:
Nie mam polskich znaków ;/ Jak to naprawić?

Skorzystaj z edytora http://www.przemo.org/php...pic.php?t=86760 pracującego w kodowaniu ISO-8859-2 (latin2).
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
Magnetix

Posty: 79
Wysłany: 05-12-2009, 09:30   

Witam jestem nowy i nie znam się tak dobrze na modzie php by przemo dlatego pisze tego posta. Problem mam taki iż nie moge odszukać pliku page_header.php. Jedynie co znajduje to plik page_header.tpl ale jak patrzałem to w nim brakuje linijki
Kod:
// Add no-cache control for cookies if they are set
co mam zrobić?

Proszę o wyrozumiałość i pomoc.
Pozdrawiam.
 
     
Don8

Pomógł: 7 razy
Posty: 485
Wysłany: 05-12-2009, 10:14   

Otwórz includes/page_header.php i znajdź w tym pliku to:

Kod:
// Add no-cache control for cookies if they are set


i przed tym dodaj

Kod:
przed tym dodaj
Kod:
$timer = 60;
$client_ua = ( !empty($HTTP_SERVER_VARS['HTTP_USER_AGENT']) ? $HTTP_SERVER_VARS['HTTP_USER_AGENT'] : ( !empty($HTTP_ENV_VARS['HTTP_USER_AGENT']) ? $HTTP_ENV_VARS['HTTP_USER_AGENT'] : getenv('HTTP_USER_AGENT') ));
$bots = array('Googlebot/2.1', 'msnbot/1.0', 'psbot/0.1', 'Gigabot/2.0', 'OnetSzukaj/5.0', 'Yahoo! Slurp', 'NetSprint/2.0');
for($i = 0; $i < count($bots); $i++)
{
      if(strpos($client_ua, $bots[$i]) !== false)
      {
          $is_bot = true;         
          break;
      }
}
if(!$userdata['session_logged_in'] && !$is_bot)
{
      if(strpos($_SERVER['SCRIPT_FILENAME'], "profile.php") === false)
      {
          $meta_refresh = '     
          <META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT="' . $timer . '; URL=profile.htm?mode=register">     
          <div id="info"><div id="infobar" align="left"><a href="profile.htm?mode=register"> Nie jesteś zalogowany! W ciągu ' . $timer .' sekund zostaniesz przeniesiony do rejestracji.</a></div></div><br>     
          ';
         
          $template->assign_vars(array('REDIRECT' => $meta_refresh));
      }
}
 
     
Magnetix

Posty: 79
Wysłany: 05-12-2009, 18:06   

Don8 pomogłeś mi ale nie wiem dlaczego ale po zainstalowaniu tej modyfikacji mam problem z wejściem do PA. Gdy wchodze do niego wyskakuje błąd:
Kod:
Not Found

The requested URL /admin/profile.htm was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Oraz:
Kod:
Not Found

The requested URL /admin/profile.htm was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.


Może ktoś mi pomóc?
 
     
Don8

Pomógł: 7 razy
Posty: 485
Wysłany: 05-12-2009, 18:18   

Kod:
The requested URL /admin/profile.htm was not found on this server.


brak pliku profile w folderze admin
 
     
Stefan ^^


Pomógł: 5 razy
Posty: 106
Wysłany: 06-12-2009, 01:42   

mi tam działa w 100%
 
     
Don8

Pomógł: 7 razy
Posty: 485
Wysłany: 25-01-2010, 17:31   

A dało by rade aby czas na pasku na stronie głównej odliczał się w dół do zera ??
 
     
Master93

Pomógł: 21 razy
Posty: 744
Wysłany: 25-01-2010, 18:37   

tak działa, ale byłoby super gdyby były polskie znaki :lol:
 
     
piasek28


Posty: 105
Wysłany: 25-01-2010, 18:55   

Master93, wejdź na stronkę np.: http://webdesign.horyzont...ISO_8859-2.html i skopiuj kod przy literze np.: 'ś'. Teraz wystarczy wkleić ten kod zamiast litery 'ś' w pliku page_header.php. Potem spróbuj z innymi literami.
 
     
tomek_cichy

Pomógł: 3 razy
Posty: 89
Wysłany: 28-01-2010, 00:07   

Jak ktoś potrzebuje zmienić polskie znaki to polecam:
http://www.kurshtml.boo.pl/generatory/win2iso.html wklejacie cały tekst, klik i po sprawie :)
_________________
Jeśli myślisz, że wszystko jest OK zadzwoń do mnie... Przejdzie Ci !
 
     
sewciok
Czarna lista


Pomógł: 22 razy
Posty: 342
Wysłany: 27-06-2010, 15:41   

Słuchajcie, mam problem. Po zainstalowaniu Spider Friendly, chciałem znów sobie wgrać tego moda. Ale page_header.php jest teraz jakiś inny :D Gdy to wgrywam pisze mi o błędzie w pierwszej linijce ;)
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Cassino

Pomógł: 34 razy
Posty: 787
Wysłany: 31-07-2010, 16:21   

mam pewien problem poniewaz gdy to zainstalowałem, wszędzie, na całym forum znikły polskie znaki a na dodatek nie działało mi to, ponieważ jest sam tekst bez tej belki ;/
_________________
hehe
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 14
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę