phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:30
Wyróżnienie tematów
Autor Wiadomość
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 16-12-2009, 20:49   Wyróżnienie tematów

Cześć.

Przedstawiam Wam małą modyfikacje, którą polega na wypromowaniu tematu po przez zmianę koloru tła.
Chcesz więcej wiedzieć? spójrz na załącznik (screen)

    + W panelu ustawiamy jaki użytkownik może korzystać z tego przywileju (wpisujemy ID po przecinku),
    + W panelu ustawiamy w jakich forach ma działać modyfikacja (wpisujemy ID po przecinku),
    + Administratorzy forum (user_level == ADMIN) są standardowo wliczeni jako użytkownicy z możliwością promocji tematu.
    ___________________________________
    + phpBB2 by Przemo :: View topic - Jak instalować MODyfikacje ?
    + phpBB2 by Przemo :: View topic - ID - skąd wziąć ?
    + Instrukcje najlepiej otworzyć innym programem niż zwykły Notepad.
    + Konfiguracja dostępna: Panel Admina -> Konfiguracja -> Dodatkowe (patrz screen)
    + Kolor tła zmieniamy w pliku CSS (klasa: row4)


Modyfikacja może wydać się prymitywna, ale jak ktoś pomyśli to może wyjść ciekawy efekt za pomocą background (css)
_________________
Prezes :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez Matteo 13-10-2011, 19:11, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Mario14125

Pomógł: 52 razy
Posty: 811
Wysłany: 02-09-2010, 09:55   

hmm a jeśli ktoś posiada baaardzo dużo działów i chce aby do wszystkich działów zostały przydzielone wyróżnienie tematów ale za dużo pisania jest to czy jest jakiś sposób na to (SQL np.) aby dodać ID automatycznie do wszystkich :?:
_________________
MULTIPOLAND @ AMXBans # 1.6.2 - Deflection
 
     
koziolek



Pomógł: 675 razy
Posty: 1925
Wysłany: 02-09-2010, 10:02   

Kod:
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30,31,32,33,34,35,36,37,38,39,40,41,42,43,44,45,46,47,48,49,50,
51,52,53,54,55,56,57,58,59,60,61,62,63,64,65,66,67,68,69,70,71,72,73,74,75,76,77,78,79,80,81,82,83,84,85,86,87,88,89,90,91,92,93,94,95,96,97,98,99,100
wystarczy? :lol:
_________________
#4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu
Ostatnio zmieniony przez Boltex 02-09-2010, 14:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Mario14125

Pomógł: 52 razy
Posty: 811
Wysłany: 02-09-2010, 11:48   

ha, ha :P Dobrze wiesz o co mi chodziło :P
_________________
MULTIPOLAND @ AMXBans # 1.6.2 - Deflection
 
     
Warmix

Pomógł: 60 razy
Posty: 327
Wysłany: 13-10-2011, 18:05   

Prosiłbym o zmianę instrukcji, bo z tą, którą dał kevin_, niektórzy mogą mieć problem z jej odczytaniem...
 
     
Matteo



Pomógł: 1932 razy
Posty: 5715
Wysłany: 13-10-2011, 19:12   

Poprawiłem jeszcze nieco Twoją instrukcję.
Pierwszy post zaktualizowany, dziękujemy Warmix.
_________________
Fora, strony, sklepy internetowe i wiele więcej...
matteo.fcb(at)gmail.com
 
     
KaRoLeQ

Pomógł: 12 razy
Posty: 93
Wysłany: 07-11-2011, 12:17   

Zainstalowałem tą modyfikację i nie chce mi coś działać.
Ustawiłem w PA tak:
ID użytkowników do promowania tematu: 25
ID forów gdzie modyfikacja ma być włączona: 1

I nie pokazuje mi tak jak podano na ss w załączniku na 1 poście.

Jedyną zmianę jaką zrobiłem to, że td.row4 mam inne a mianowicie
Kod:
td.row4 { background-color: #ffffff; border-top-width: 1px; border-top-style: solid; border-top-color: #363636; border-left-width: 1px; border-left-style: solid; border-left-color: #363636; }


Wie może ktoś dlaczego tak jest? Proszę o pomoc.
 
     
Tommekk80



Pomógł: 1410 razy
Posty: 4760
Wysłany: 07-11-2011, 12:26   

KaRoLeQ, załącz edytowane pliki
 
     
KaRoLeQ

Pomógł: 12 razy
Posty: 93
Wysłany: 07-11-2011, 12:55   

Tommekk80, proszę. Nie umieszczam styl.css i lang_main.php bo tam wątpię by był błąd -chodź jeśli uważasz ze może być to umieszczę.
templates/styl/admin/board_config_body_addons.tpl // pliki umieszczamy w załączniku ~bolt
admin/admin_board.php // pliki umieszczamy w załączniku ~bolt
includes/page_header.php // pliki umieszczamy w załączniku ~bolt
viewforum.php // pliki umieszczamy w załączniku ~bolt
posting.php // pliki umieszczamy w załączniku ~bolt
templates/styl/posting_body.tpl [b]// pliki umieszczamy w załączniku ~bolt
includes/functions_post.php // pliki umieszczamy w załączniku ~bolt

W załączniku mieszczę jeszcze je -może tak będzie wygodniej dla Ciebie.
Ostatnio zmieniony przez Boltex 30-08-2013, 15:41, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
HardROoZi


Pomógł: 27 razy
Posty: 304
Wysłany: 07-11-2011, 17:36   

mam taki error

Kod:
Error in posting

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ':3:{i:0;s:24:"icon_windows_xp_2003.png";i:1;s:16:"icon_firefox.png";i:2;s:67:"Mo' at line 1

UPDATE hardforum_topics SET topic_title = '', topic_type = 0, topic_promoted = 1, topic_icon = a:3:{i:0;s:24:"icon_windows_xp_2003.png";i:1;s:16:"icon_firefox.png";i:2;s:67:"Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:7.0.1) Gecko/20100101 Firefox/7.0.1";}, topic_expire = 0, topic_color = '', topic_title_e = '10.12.2011 - Toxicator 2011 @ MegaClub Katowice', topic_tree_width = 0 , topic_vote = 0 WHERE topic_id = 16245

Line : 369
File : functions_post.php


gdzie mam szukac błedu ?
 
     
KaRoLeQ

Pomógł: 12 razy
Posty: 93
Wysłany: 07-11-2011, 17:50   

HardROoZi napisał/a:
gdzie mam szukac błedu ?
pisze Ci
Kod:
Line : 369
File : functions_post.php
 
     
Majkelo



Pomógł: 1283 razy
Posty: 3081
Wysłany: 07-11-2011, 17:52   

functions_post.php w załącznik.
 
     
HardROoZi


Pomógł: 27 razy
Posty: 304
Wysłany: 07-11-2011, 17:54   

no właśnie dwa razy robiłem ten plik
 
     
Majkelo



Pomógł: 1283 razy
Posty: 3081
Wysłany: 07-11-2011, 18:01   

Wykonałeś zapytania do SQL, tak?
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
HardROoZi


Pomógł: 27 razy
Posty: 304
Wysłany: 07-11-2011, 18:02   

tak

[ Dodano: 07-11-2011, 18:10 ]
kazdy temat ktory chce edytowac wyskauje taki error, nawet taki w ktorym nie dałem przywilejow z kolorem
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 16
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



Koszulki informatyczne



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

• Zamów reklamę