phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:30
Zak?ady sportowe 1.0.1
Autor Wiadomość
Matteo



Pomógł: 1932 razy
Posty: 5715
Wysłany: 09-05-2010, 22:44   Zakłady sportowe 1.0.1

Zakłady sportowe 1.0.1

Modyfikacja dodaje na forum zakłady sportowe. Pełne zarządzanie z poziomu PA.


Autor: JSLayton
Dostosowanie pod phpBB2 by przemo + tłumaczenie: Matteo

Instrukcja + modyfikacja w załączniku.
Screeny dodałem tak, abyście widzieli przebieg zakładów.
Oznaczenia w screenach:
MOD - tą część widzi użytkownik.
PA - tą część widzi admin.

Podziękowania dla Polaczka, za pomoc przy funkcjach z czasem modyfikacji.
_________________
Fora, strony, sklepy internetowe i wiele więcej...
matteo.fcb(at)gmail.com
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
MaTeK_
Czarna lista


Pomógł: 364 razy
Posty: 1709
Wysłany: 09-05-2010, 22:46   

dobry skrypt ;) miałem okazję testować z Matteo ;d
Polecam
_________________
Instalacja/aktualizacja/konwersja/przenoszenie/naprawa for i portali
Więcej info na portfolio
 
     
bobek97

Pomógł: 29 razy
Posty: 232
Wysłany: 10-05-2010, 00:16   

Kod:

#
#-----[ SQL ]------------------------------------------
#

1. Skopiuj plik fsports_db_update.php do głównego katalogu.
2. W przeglądarce wpisz www.adres_forum.pl/fsports_db_update.php
3. Gdy wszystko będzie zakończone sukcesem usuń plik z FTP.

Czy to nie powinno być DIY? (Do It Yourself)

[ Dodano: 10-05-2010, 01:17 ]
Kod:

$lang['viewonlinesports'] = 'Playing the Fantasy sports game';

Co to oznacza (gdzie to jest użyte)? Bo po angielsku
 
     
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 10-05-2010, 05:17   

Matteo, a na jakiej zasadzie dodaje punkty ??
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
     
krzysiek16ino

Pomógł: 9 razy
Posty: 61
Wysłany: 10-05-2010, 12:27   

W pliku fsports.php trzeba zmienić subSilver na nazwę swojego stylu...inaczej obrazek "Obstaw" się nie wyświetli :)

edit//
Znalazłem błąd, a mianowicie przy edycji meczy wszystkie godziny spotkań są cofnięte o 13h, chcąc poprawić jedno spotkanie trzeba poprawiać godziny wszystkich...

i przydałoby się, żeby mecz bez wyniku (przed uzupełnieniem przez admina) nie był wyświetlany jako 0:0 - ja poprawiłem w bazie danych domyślną wartość z 0 na null :)
Warto zmienić zapytanie w pliku instalacyjnym :)
Ostatnio zmieniony przez krzysiek16ino 10-05-2010, 13:48, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 10-05-2010, 13:42   

bardzo fajny mod
polecam
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
     
Przemek xD


Pomógł: 20 razy
Posty: 165
Wysłany: 10-05-2010, 20:51   

MagicalFire napisał/a:
Matteo, a na jakiej zasadzie dodaje punkty ??


x2

i jak z tym co krzysiek16ino napisał "Znalazłem błąd, a mianowicie przy edycji meczy wszystkie godziny spotkań są cofnięte o 13h, chcąc poprawić jedno spotkanie trzeba poprawiać godziny wszystkich.." ?? sprawdzil to ktoś poza nim ?
 
     
Matteo



Pomógł: 1932 razy
Posty: 5715
Wysłany: 10-05-2010, 20:55   

bobek97, krzysiek16ino, Przemek xD, jutro, jak wrócę do domu poprawię modyfikację + uaktualnię paczkę, bo dzisiaj już padam ;) .
_________________
Fora, strony, sklepy internetowe i wiele więcej...
matteo.fcb(at)gmail.com
 
     
krzysiek16ino

Pomógł: 9 razy
Posty: 61
Wysłany: 10-05-2010, 21:17   

Co do błędu z godziną przy edycji to znalazłem rozwiązanie (jestem początkujący w php, ale u mnie działa):

w pliku admin_fsgames.php

Linia 181
Kod:
$gamets = $gametime + ($board_config['board_timezone'] * 3600);

zmieniamy na
Kod:
$gamets = $gametime + 3600 + ($board_config['board_timezone'] * 3600);


Linia 183
Kod:
$time = gmdate("h:i", $gamets);

Zmieniamy na
Kod:
$time = gmdate("H:i", $gamets);


Linia 259
Kod:
$gametimestamp = $timestamp - ($board_config['board_timezone'] * 3600 && 810);

zmieniamy na
Kod:
$gametimestamp = $timestamp - ($board_config['board_timezone'] * 3600 && 810) - 3540;


Kolejny błąd jaki znalazłem to po edycji spotkań wyświetla się informacja:
"Dodano %s spotkania(ń) prawidłowo!"
Czyli nie podstawia wartości pod %s

Ogólnie modyfikacja bardzo fajna, więc się jeszcze nią pobawię i jeśli znajdę jeszcze jakiś błąd to dam znać :)
 
     
Matteo



Pomógł: 1932 razy
Posty: 5715
Wysłany: 10-05-2010, 22:39   

OK, postanowiłem to jeszcze dzisiaj poprawić, a więc:
bobek97 napisał/a:
Kod:
$lang['viewonlinesports'] = 'Playing the Fantasy sports game';

Co to oznacza (gdzie to jest użyte)? Bo po angielsku

Poprawione.
krzysiek16ino napisał/a:
W pliku fsports.php trzeba zmienić subSilver na nazwę swojego stylu...inaczej obrazek "Obstaw" się nie wyświetli :)

Poprawione + dodane do instrukcji.
krzysiek16ino napisał/a:
Znalazłem błąd, a mianowicie przy edycji meczy wszystkie godziny spotkań są cofnięte o 13h, chcąc poprawić jedno spotkanie trzeba poprawiać godziny wszystkich...
Poprawione, podziękowania dla krzysiek16ino.
krzysiek16ino napisał/a:
i przydałoby się, żeby mecz bez wyniku (przed uzupełnieniem przez admina) nie był wyświetlany jako 0:0 - ja poprawiłem w bazie danych domyślną wartość z 0 na null :)
Warto zmienić zapytanie w pliku instalacyjnym :)

Zapytanie zmodyfikowane + poprawiłem i spolszczyłem plik zapytań.
krzysiek16ino napisał/a:
Kolejny błąd jaki znalazłem to po edycji spotkań wyświetla się informacja:
"Dodano %s spotkania(ń) prawidłowo!"
Czyli nie podstawia wartości pod %s

Poprawione.
Paczkę z poprawionym modem umieszczam w pierwszym poście. Dzięki za wyłapanie błędów.
_________________
Fora, strony, sklepy internetowe i wiele więcej...
matteo.fcb(at)gmail.com
 
     
Don8

Pomógł: 7 razy
Posty: 485
Wysłany: 11-05-2010, 09:30   

A czemu jest tak że jak klikam Obstaw w tabeli nadchodzące mecze to pokazują mi się wszystkie mecze a nie tylko ten przy którym jest obrazek obstaw na który klikałem ??
 
     
Matteo



Pomógł: 1932 razy
Posty: 5715
Wysłany: 11-05-2010, 18:02   

Don8 napisał/a:
A czemu jest tak że jak klikam Obstaw w tabeli nadchodzące mecze to pokazują mi się wszystkie mecze a nie tylko ten przy którym jest obrazek obstaw na który klikałem ??
Mod działa tak, że po kliknięciu na button obstaw, jednego ze spotkań, otwiera okno ze wszystkimi spotkaniami i możliwościami obstawienia.
Byłoby to uciążliwe, gdy użytkownik musiałby po kolei klikać na spotkania (może ich być b.duża ilość).
Zawsze może pozostawić puste pole przy meczu, na który nie chce oddać zakładu.
_________________
Fora, strony, sklepy internetowe i wiele więcej...
matteo.fcb(at)gmail.com
 
     
BPL

Pomógł: 52 razy
Posty: 336
Wysłany: 15-05-2010, 12:43   

a co oznacza pozycja w tabeli "Punktów niezdobytych" :roll:

[ Dodano: 15-05-2010, 18:58 ]
Przydałoby się w tabeli jeszcze, że po kliknięciu w login usera pokazuje się strona z historią typowania danego użytkownika i zdobytymi punktami...
 
     
brx1991

Posty: 48
Wysłany: 16-06-2010, 21:35   

Błąd mały w instrukcji:

Kod:
#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#

templates/nazwa_stylu/overall_header.tpl

#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#

                           &nbsp;<a href="{U_PRIVATEMSGS}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_message.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{PRIVATE_MESSAGE_INFO}" hspace="3">{PRIVATE_MESSAGE_INFO}</a>
                           &nbsp;<a href="{U_LOGIN_LOGOUT}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_login.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_LOGIN_LOGOUT}" hspace="3">{L_LOGIN_LOGOUT}</a>

#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------------
#

                           &nbsp;<a href="{U_FSPORTS}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_predict.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_FSPORTS}" hspace="3" />{L_FSPORTS}</a>


I tu w ADD zamiast :

Kod:
<img src="templates/subSilver/images/icon_mini_predict.gif"


Ma być :

Kod:
<img src="templates/nazwa_stylu/images/icon_mini_predict.gif"


Bo inaczej nie będzie ikony na stronie głownej :) Mod fajny, chciałem wziąc na RPA ale za mało drużyn można dodać, i wolę już zostawić jak jest.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Pico
[Usunięty]

Wysłany: 16-06-2010, 21:47   

brx1991, jak za mało drużyn można dodać?
ja dodałem wszystkie 32 kraje
zresztą w kodzie są drobne błędy (u siebie je poprawiłem): nie zapisuje nicków ze znakiem ' etc., punkty niezdobyte to bramki źle obstawione, sortuje drużyny tylko według wygranych - nie uwzględnia remisów, źle oblicza procenty (nie bierze pod uwagę remisów), pokazuje wszystkie rozegrane mecze - rozwala po jakimś czasie tabele, na IE tabele z typerami ukrywa pod tabelą forum (po prostu jej nie widać)
tyle bugów wyłapałem ;)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



Koszulki informatyczne



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

• Zamów reklamę