phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:30
Usuwanie z grupy po okre?lonym czasie
Autor Wiadomość
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 11-05-2010, 15:34   Usuwanie z grupy po określonym czasie

Usuwanie z grupy po określonym czasie


Opis napisał/a:

Po przez panel admina możemy wymusić usunięcie użytkownika, który należy do grupy dłużej niż określony czas.
Do wyboru mamy 1-7 dni, 2 tygodnie, 1 miesiąc, 3 miesiące.

Gdy dodamy użytkownika do grupy, zostaje wysłane PW z informacją do jakiej grupy go przyjeli oraz kiedy zostanie automatycznie usunięty. Oczywiście takie powiadomienie działa tylko , jeśli grupa ma ustawiony czas pobytu użytkownika w grupie.


Główny widok grup: screen,
Opcja w panelu admina (podczas dodawania/edycji grup): screen

Informacja o PW od "Obsługi forum" screen #1 & screen #2.


U mnie na localhoscie nie miałem żadnych problemów z automatycznym usuwaniem, ale w razie czego proponuje wykonać kopie zapasową dla tabeli phpbb_user_groups.
_________________
Prezes :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez warna 20-08-2010, 21:03, w całości zmieniany 3 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
bobek97

Pomógł: 29 razy
Posty: 232
Wysłany: 11-05-2010, 15:38   

Kod:
$lang['Groups_AdminDesc']    = 'Wybierz czas ile potrzeba, aby usun±ć użytkownika z grupy.';

Ja bym to napsiał tak:
Wybierz, ile czasu potrzeba, aby użytkownik został usunięty z grupy.

[ Dodano: 11-05-2010, 16:38 ]
Kod:
## Files To Edit:       groupcp.php

A w instrukcji więcej plik do edycji
 
     
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 11-05-2010, 15:41   

Langi zostawiam dla Was, możecie luzem zmieniać na własne potrzeby - ja podałem tylko proponowaną wartość.
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
JustDoIt!


Pomógł: 115 razy
Posty: 869
Wysłany: 31-05-2010, 15:05   

kevin_, bardzo mi sie ten mod podoba jest w nim taka obja ze nikturzy mogą bez limitowo w grupie być a inni zaś na okres 30 dni ?
 
     
cezarylee

Pomógł: 2 razy
Posty: 122
Wysłany: 01-06-2010, 20:49   

A ja bym chciał opcję podczas dodawania użytkownika do grupy, aby było do wyboru na jaki okres jest on dodawany do tej grupy. Reszta bez zmian.

Da się :D ??
 
     
hehe

Pomógł: 21 razy
Posty: 329
Wysłany: 15-06-2010, 17:22   

kevin_, mam pytanie co do moda - chciałbym wyciągnąć zmienną która pokazuje czas kiedy dany użytkownik wylatuje z grupy VIP. I tutaj mam pytanie - czy ta zmienna:
Kod:
$group_expire_date
za to odpowiada? I drugie pytanko - czy dałoby radę użyć tej zmiennej w TPLce? (wiem że nie i od razu zapytam jak by to zmienić żeby tak się dało?) :-P

Pozdrawiam!
 
     
kerov


Posty: 70
Wysłany: 04-09-2010, 17:28   

Mam pytanie,
Chciałbym zrobić grupę świeżak do której dodawało by NOWYCH świeżo zarejestrowanych userów i nikogo więcej, więc jeśli zrobie tą grupę od 0 posta i ustawie okres usunięcia po 1 miesiącu to nie doda do grupy starych użytkowników którzy są już więcej nież miesiąc na forum??

Jesli nie to jak to zrobić??
 
     
strzelba

Posty: 119
Wysłany: 08-09-2010, 11:15   

a dało by się przerobić tego moda tak aby zamiast liczyć czas kiedy wygaśnie członkostwo w grupie zliczał by napisane posty na forum i po osiągnięciu N postów wywalał by usera z grupy
 
     
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 08-09-2010, 13:08   

strzelba, spróbuj zmienić wpis z index.php; to on odpowiada za cały proces usuwania użytkowników po określonym czasie.

spróbuj, nie sprawdzałem
Kod:

$sql_groups       = "SELECT g.group_id, g.group_moderator, g.group_user_expire, ug.user_id, ug.user_jointime FROM ".GROUPS_TABLE." AS g LEFT JOIN ".USER_GROUP_TABLE." AS ug ON(g.group_id=ug.group_id)
                  WHERE g.group_user_expire > 0";

==>
Kod:

$sql_groups       = "SELECT g.group_id, g.group_moderator, ug.user_id, udb.user_posts FROM ".GROUPS_TABLE." AS g
LEFT JOIN ".USER_GROUP_TABLE." AS ug ON(g.group_id=ug.group_id)
LEFT JOIN ".USERS_TABLE." AS udb ON(ug.user_id=udb.user_id)
                  WHERE udb.user_posts > 45";


oraz usuń
Kod:

&& ($row_groups['user_jointime'] <= (CR_TIME - $row_groups['group_user_expire']))


[ Dodano: 08-09-2010, 14:08 ]
edit: w pierwszym CODE liczba 45 postów oznacza, że po tylu postach robi się OUT z grupy :>
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
strzelba

Posty: 119
Wysłany: 09-09-2010, 11:46   

kevin_, nie dziala
ma ktos inne pomysly
 
     
Żelazko


Pomógł: 3 razy
Posty: 75
Wysłany: 11-09-2010, 00:18   

Udało mi się wreszcie zainstalować poprawnie tą modyfikację. :)
Mam pytanie, grupa ustawiona na automatyczne usuwanie członków - ten system usuwa tylko członków grupy - moderatorów grupy już nie?

[ Dodano: 11-09-2010, 02:17 ]
P.S.
http://ifotos.pl/img/lol_exanne.png

W tym zdjęciu podane jest do kiedy jest się w grupie. Zaś w modzie oryginalnie, podane jest od kiedy jest się w grupie. Co zrobić żeby mieć wygląd jak na tym screenie? :)
 
     
MaTeK_
Czarna lista


Pomógł: 364 razy
Posty: 1709
Wysłany: 15-09-2010, 14:33   

w tym modzie jest tak, że usuwa z grupy, ale jeśli grupa ma kolor to go nie zmienia (zostaje taki jak był w grupie) i dopiero po wyczyszczeniu folderu cache to sie zmienia. Rozwiązaniem tego problemu jest wstawienie warunku usuwania cache i bedzie po kłopocie. Po
Kod:

while ( $row_groups = $db->sql_fetchrow($result_groups) )
    {           
        if ( $row_groups['group_moderator'] != $row_groups['user_id'] && ($row_groups['user_jointime'] <= (CR_TIME - $row_groups['group_user_expire'])) )
        {
            $db->sql_query("DELETE FROM ".USER_GROUP_TABLE." WHERE group_id = {$row_groups['group_id']} AND user_id = {$row_groups['user_id']}");
        }
    }

dodajemy
Kod:

sql_cache('clear', 'groups_desc');
sql_cache('clear', 'user_groups');
sql_cache('clear', 'groups_data');

wtedy od razu po usunięciu z grupy zmieni kolor
_________________
Instalacja/aktualizacja/konwersja/przenoszenie/naprawa for i portali
Więcej info na portfolio
 
     
Żelazko


Pomógł: 3 razy
Posty: 75
Wysłany: 16-09-2010, 03:28   

Jest jeszcze jeden problem...
Mianowicie jak grupa jest ustawiona na ukrytą to nie pokazuje ile dni trwa członkostwo w grupie... :o
Przykład w screenach.
 
     
Scoobany
[Usunięty]

Wysłany: 15-11-2010, 21:30   

Czy dałoby się to jakoś odpiąć pod ten mod http://www.przemo.org/php...p=597748#597748 ?
Żeby po kupnie danego przedmiotu członek został automatycznie dodany do danej grupy i zgodnie z tą modyfikacją po jakimś czasie z niej usunięty.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
emiloski94


Pomógł: 2 razy
Posty: 364
Wysłany: 27-12-2010, 23:45   

Mam problem bo u mnie ten mod nie działa

screen
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



Koszulki informatyczne



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

• Zamów reklamę