phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:30
Sociable
Autor Wiadomość
Pico
[Usunięty]

Wysłany: 23-06-2010, 23:04   Sociable

Kod:
##############################################################
## MOD Title:        Sociable v.0.9
## MOD Author:       Pico
## MOD Description:  "Podziel się na" serwisach społecznościowych takich jak Facebook, Nasza Klasa
##            konfigurowalny w PA           
## MOD Version:         
##               
## Installation Level:  Easy
## Installation Time:   10 min
## Files To Edit:       
## Included Files:     
##############################################################
## Author Notes:
## faq: http://www.przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=10014 (JAK INSTALOWAĆ MODYFIKACJE)
##
##############################################################





Modyfikacja podobna do innych (w tym i mojej), ale różni się tym, że jest w pełni konfigurowalna w PA.
W finalnej wersji będzie znacznie więcej serwisów społecznościowych.


/// edit szpak ///
mała kosmetyczna poprawka, ikona do NK a nie śledzik, nie wszyscy się orientują co to śledzik, oraz umiejscowienie nie w treści postu a z boku po przyciskach PW email itp, w załączniku screen. Paczka sociable2.rar w załączniku zawiera tą zmianę, myślę że lepiej się prezentuje.
Ostatnio zmieniony przez szpak 10-05-2012, 12:57, w całości zmieniany 4 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Boltex



Pomógł: 475 razy
Posty: 2241
Wysłany: 24-06-2010, 08:22   

Jest już podobna modyfikacja, ale ta wygląda lepiej niż ta poprzednia.Dzięki.
_________________
Nie pisz do mnie na PW/GG, chyba że o to poproszę | Zanim cokolwiek napiszesz radzę zapoznać się Regulaminiem | Przed założeniem nowego tematu sprawdź czy podobny temat już istnieje
Odpowiedź na większość pytań możesz znaleźć TUTAJ lub w FAQ | Poza forum pomagam tylko odpłatnie | Projekt subSilver2.0 - dołącz do nas!
 
     
Pico
[Usunięty]

Wysłany: 24-06-2010, 09:29   

wskazówka: jeżeli chcecie wyłączyć modyfikację wystarczy ustawić wszystkie serwisy jako wyłączony
 
     
Zielsko

Pomógł: 6 razy
Posty: 88
Wysłany: 24-06-2010, 09:51   

Thx wielkie ;p działa bez zarzutów ;p
 
     
-=EasY-CoderZ=-

Pomógł: 1 raz
Posty: 6
Wysłany: 25-06-2010, 11:57   

Dobre :P jednakże koniecznością jest tutaj automatyczne dodawanie przez admina serwisów ;p w innym przypadku w 50% bezużyteczne :P
_________________
Programowanie:
HTML, XHTML, DHTML, PHP, AJAX, CGI, RUBY, JAVA SCRIPT
PASCAL, TURBO PASCAL, C, C#, C++, DELPHI, VISUAL BASIC, JAVA, FLEX

Grafika:
RASTROWA, WEKTOROWA, 3D
 
     
Pico
[Usunięty]

Wysłany: 25-06-2010, 12:09   

Pico napisał/a:
W finalnej wersji będzie znacznie więcej serwisów społecznościowych

-=EasY-CoderZ=-, serwisów ma być, więcej (naliczyłem się ich ponad 130), ale wtedy lista będzie za duża, więc pomysł z dodawaniem nie jest głupi :)
 
     
orszul4321


Pomógł: 39 razy
Posty: 307
Wysłany: 25-06-2010, 13:03   

Tak, możliwość dodawania przez PA nowych serwisów będzie dobrym pomysłem ;) , ale po co?:P Jak i tak te najważniejsze już są dodane. Mało kto korzysta z "mało znanych" portali ;P .
 
     
-=EasY-CoderZ=-

Pomógł: 1 raz
Posty: 6
Wysłany: 25-06-2010, 14:32   

Cytat:
Tak, możliwość dodawania przez PA nowych serwisów będzie dobrym pomysłem ;) , ale po co?:P Jak i tak te najważniejsze już są dodane. Mało kto korzysta z "mało znanych" portali ;P .


Racji w tym trochę masz ale mało ;p każdy reklamuje się na swój sposób - nie każdy zaś ogranicza się do wyżej wymienionych serwisów.
Poza tym jak już się coś robi to raz a porządnie. Zanotuj :)

tak apropo:
plik admin_sociable.php

dlaczego ostatnio zrobiła się moda na pomijanie tego kodu:

Kod:
if( !empty($setmodules) )
{
    $file = basename(__FILE__);
    $module['Sociable']['Manage'] = $file;
    return;
}


z racji tej, że jest to wbudowane w skrypt to "chyba" powinno być używane ze względów np. integracji tego skryptu z wersją podstawową czyż nie?

kolejno:
Cytat:
wskazówka: jeżeli chcecie wyłączyć modyfikację wystarczy ustawić wszystkie serwisy jako wyłączony


powinna też być opcja wyłączenia wszystkich na raz - trochę monotonne jest wyłączanie każdej opcji po kolei
z tym że tu widzę w każdym linkowanie zamiast zwykłego input radio
_________________
Programowanie:
HTML, XHTML, DHTML, PHP, AJAX, CGI, RUBY, JAVA SCRIPT
PASCAL, TURBO PASCAL, C, C#, C++, DELPHI, VISUAL BASIC, JAVA, FLEX

Grafika:
RASTROWA, WEKTOROWA, 3D
 
     
Pico
[Usunięty]

Wysłany: 25-06-2010, 15:59   

-=EasY-CoderZ=-, dodałem kod do pliku (paczka uaktualniona)
zastanawiam się czy nie zrobić konfiguracji na dwa moduły:
1. włączenie/wyłącznie
2. ustawienie kolejności tylko włączonych

na razie sesja w zapasie - pomyślę po
 
     
Cassino

Pomógł: 34 razy
Posty: 787
Wysłany: 09-08-2010, 14:11   

Super mod, szkoda tylko ze gdy robie zapytanie wyskakuje mi takie coś.

Kod:
Nie mogę wykonać: INSERT INTO `phpbb_sociable` (`id`, `portal`, `url`, `icon`, `display_order`, `active`) VALUES('14', 'Google', 'http://www.google.com/bookmarks/mark?op=edit&amp



Nie mam pojęcia dlaczego ;/ Może mam juz te zapytanie, ale nigdy nie robiłem tego moda, zwracam się was o pomoc.
_________________
hehe
 
     
Pico
[Usunięty]

Wysłany: 09-08-2010, 14:14   

Cassino, zerknij do bazy (przez mysqladmin) czy nie masz już tego wpisu
i co w ogóle masz w tabeli sociable :)
 
     
Stoow


Posty: 40
Wysłany: 09-08-2010, 18:46   

@Cassino - miałem to samo. Zawsze tak jest jak robię to przez panel admina forum. Zrób przez phpMyAdmin, pójdzie gładko.
 
     
Cassino

Pomógł: 34 razy
Posty: 787
Wysłany: 10-08-2010, 14:23   

Pico napisał/a:
Cassino, zerknij do bazy (przez mysqladmin) czy nie masz już tego wpisu
i co w ogóle masz w tabeli sociable :)


mmm, nie bawiłem się nigdy w takie cos ; /
możesz powiedzieć dokładnie w co wejść ? ;P
jak to sprawdzić i wgl ;D
bo gdy robiłem zapytanie przez php my admin to tez jakiś błąd wyskakuje ;/
_________________
hehe
 
     
Stoow


Posty: 40
Wysłany: 10-08-2010, 14:35   

Cassino napisał/a:
bo gdy robiłem zapytanie przez php my admin to tez jakiś błąd wyskakuje ;/

Jak już jesteś w phpMyAdmin to wybierasz zakładkę "SQL" i tam wpisujesz:
Kod:
INSERT INTO `phpbb_sociable` (`id`, `portal`, `url`, `icon`, `display_order`, `active`) VALUES('14', 'Google', 'http://www.google.com/bookmarks/mark?op=edit&amp

Jak wyrzuca błąd to wklej tu co pisze, chyba że to ten poprzedni co wkleiłeś.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Cassino

Pomógł: 34 razy
Posty: 787
Wysłany: 10-08-2010, 14:54   

wkleiłem to co podałeś w phpmy admin i wyświetliło mi takie coś:

#1046 - No database selected

czyli dobrze czy źle? ;D

bo już nic nie czaje teraz
_________________
hehe
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



Koszulki informatyczne



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

• Zamów reklamę