phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: arcy
21-12-2009, 23:55
Offtopic dotycz?cy tematu 'Publikacja wersji 1.12.3'
Autor Wiadomość
Komarex

Wysłany: 09-02-2006, 19:48   

Tak, robiłem wszystko zgodnie z instrukcją. Ale spróbuje jeszcze raz, bo może przez przypadek coś przeoczyłem :)

Gadatliwa Kasia 

Przemo

Wysłany: 09-02-2006, 20:20   

Bo w wersji 1.12* doszlo sprawdzanie tego pliku. Gdy jest on niesprawdzony i zawiera jakies znaki na poczatku lub koncu forum moze nie dzialac prawidlowo w roznych przegladarkach. Nie kazdy edytor prawidlowo pokaze znaki utworzone np pod linuxem (spacje, konce linii) uzyj innego edytora.

Komarex

Wysłany: 09-02-2006, 20:44   

Użyłem Pajączka i wszystko działa :) . Dzięki Przemo i życzę powrotu do zdrowia :) .

chelloPL

Wysłany: 09-02-2006, 21:27   

Cahirro napisał/a:
Zapewne różne wersje przeglądarek... Np. ff 1.5.0.1 ; 1.0.7 itp.

Nie, problem jest związany ze stylami... Właśnie myślimy jak ten problem usunąć, ale już są pomysły.
U wszystkich, którzy mają kilka razy te same ikony, są conajmniej 2 style zainstalowane.

arcy napisał/a:
Błąd pojawił się tylko raz po kliknięciu na nieczytane posty.

Za każdym razem się powtarza? Poobserwuj okoliczności, żebym mógł później ten sam błąd wygenerować.

arcy

Wysłany: 09-02-2006, 21:40   

chelloPL, błąd o którym mowa wystąpił 1 raz - zgłosił mi to moderator. Były 2 nieprzeczytane posty, kliknął w link i pojawił się komunikat.
Było to przedwczoraj do tej pory nikt nie zgłaszał takiego błędu, ja też się nie natknąłem. Wersja forum 1.12.3 po aktualizacji z 1.12.2

Jak błąd się powtórzy zamieszczę tutaj posta.

MrK

Wysłany: 10-02-2006, 04:49   

chelloPL napisał/a:
Cahirro napisał/a:
Zapewne różne wersje przeglądarek... Np. ff 1.5.0.1 ; 1.0.7 itp.

Nie, problem jest związany ze stylami... Właśnie myślimy jak ten problem usunąć, ale już są pomysły.
U wszystkich, którzy mają kilka razy te same ikony, są conajmniej 2 style zainstalowane.

Zgadza sie. Mam zainstalowane dwa style.

chelloPL napisał/a:

arcy napisał/a:
Błąd pojawił się tylko raz po kliknięciu na nieczytane posty.

Za każdym razem się powtarza? Poobserwuj okoliczności, żebym mógł później ten sam błąd wygenerować.

Miałem identycznie to samo. Tzn. pokazało mi dwa nieprzeczytane posty. Wyświetliłem je i okazało sie, ze nieprzeczytany jest tylko jeden. Po przeczytaniu tego jednego nadal na głównej widniał 1 nieprzeczytany post a po kliknieciu wyswietlał bład, który wkleił tu na forum wcześniej arcy.
Zajrzałem do check_files i pokazało, ze baza nie jest zsynchronizowana - nieprawidłowe ID pierwszego i ostatniego postu w jakims temacie (ale nie pamiętam dokładnie :( ). Zsynchronizowałem baze i problem zniknął.

Cahirro

Wysłany: 10-02-2006, 07:54   

MrK napisał/a:
Cytat:
Miałem identycznie to samo. Tzn. pokazało mi dwa nieprzeczytane posty. Wyświetliłem je i okazało sie, ze nieprzeczytany jest tylko jeden. Po przeczytaniu tego jednego nadal na głównej widniał 1 nieprzeczytany post a po kliknieciu wyswietlał bład, który wkleił tu na forum wcześniej arcy.
Zajrzałem do check_files i pokazało, ze baza nie jest zsynchronizowana - nieprawidłowe ID pierwszego i ostatniego postu w jakims temacie (ale nie pamiętam dokładnie :( ). Zsynchronizowałem baze i problem zniknął.

Dokładnie. Też zauważyłem, że forum nie było wtedy zsynchronizowane. Po zsynchronizowaniu zadziałało. Tyle, że sprawdzam codziennie forum i robiłem to również kilka chwil przed błędem - wszystko było ok.

NoAd

Wysłany: 10-02-2006, 13:02   

po wpisaniu emoty ";)" na moim forum wyskakuje coś takiego
Kod:
;)" title=";)" border="0" align="top" />

dzieje się to od updatu forum do 1.12.3
jest tak i w shoutboxie i w postach

www.noad.ovh.org/forum/index.php

(używałem searcha ale nie udało mi się znaleść rozwiązania)

Przemo

Wysłany: 10-02-2006, 13:12   

Jest jeszcze jeden maly blad w usmieszkach. Musisz miec jakis usmieszek, ktory zawiera sie w usmieszku ktory powoduje blad (lub na odwrot) sprawdz to.
np kod usmieszku LOL zawiera sie w kodzie usmieszku :LOL:
Jak znajdziesz zmien ten kod a w 1.12.4 bedzie to poprawione.

arcy

Wysłany: 10-02-2006, 13:42   

Nie wiem czy to błąd ale:
gdy jestem zalogowany na forum phpbb by przemo i klikne na nieczytane posty, wyswietla sie lista nieczytanych. I teraz przykladowo są 3 strony - gdy pod tabela z forami klikne Idż do strony 2 lub przycisk >> wyswietla sie
Kod:
Nie znaleziono tematów ani postów pasujących do Twoich kryteriów

Wczesniej nie zauwazylem takich anomalii, u mnie na forum nie dzieje sie nic takiego.
Pozdrawiam!

NoAd

Wysłany: 10-02-2006, 15:43   

pobuszowałem po uśmieszkach i znalazłem to co powodowało błąd - 2 uśmieszki o tym samym kodzie (i grafice)
Dziękuję za pomoc
---------
natknąłem się na błąd który już był poruszany (chyba) - w wynikach searcha przy przełączniu na kolejną ktronę
Kod:

no i przy próbie wysłania tego posta (edycji) komunikat
Kod:
Możesz zmieniać jedynie swoje posty

Kliknij Tutaj aby powrócić do tematu   

wylogowało mnie - kiedy dałem edytuj to mi też wyskoczyło ale się zalogowałem - dałem edytuj a przy zapisie znów mnie wylogowało... jak dla mnie to ciut zbyt częste logoff'y

Widmo

Wysłany: 10-02-2006, 17:12   

arcy napisał/a:
Nie wiem czy to błąd ale:
gdy jestem zalogowany na forum phpbb by przemo i klikne na nieczytane posty, wyswietla sie lista nieczytanych. I teraz przykladowo są 3 strony - gdy pod tabela z forami klikne Idż do strony 2 lub przycisk >> wyswietla sie
Kod:

Wczesniej nie zauwazylem takich anomalii, u mnie na forum nie dzieje sie nic takiego.
Pozdrawiam!

mam to samo

Przemo

Wysłany: 10-02-2006, 17:32   

A czy to nie ma zwiazku z wylogowywaniem? Czy jak sie pokaze ze nie znaleziono, czy tuz przed albo tuz po was nie wylogowalo?

arcy

Wysłany: 10-02-2006, 19:50   

Przemo, nie wyrzucało mnie przed czy po tym komunikacie, dalej bylem normalnie zalogowany.
Zmieniłem sobie liczbe wyswietlanych postow na strone w preferencjach i jest to samo...

Gadatliwa Kasia 

d007

Wysłany: 10-02-2006, 23:11   

W wersji 1.9 był błąd ze statsami i w 1.12.3 dalej chyba to jest... ponieważ... wykasowąłem oryginalne emoty, wgrałem paczkę nowych... ale nie zlicza wogóle ich w statystykach...

http://xtt.pl/statistics.php

Zobaczmy na ikonke mrgreen.. w najczesciej używanych słowach jest:
5) mrgreen 740 (użyty)

patrzac na statsy uśmieszków... są emoty które użyto 3 razy... a mrgreena nie ma, Tak samo z innymi emotami takimi jak np. swiety mikolaj... ktory byl przynajmniej 20 razy uzyty... czysczenie cache nic nei dalo itd... wiec gdzie jest błąd?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi