phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
27-08-2007, 21:37
Pomoc'y Baza Danych
Autor Wiadomość
raul13

Wysłany: 11-06-2004, 11:11   Pomoc'y Baza Danych

Witam mam dowas przo?be już prubuje dowiedziec sie na temat tego problemu ponad 1 tydzień i nikt niepomógł czy wy tu umiecie ? nieche obraza? ale porsze o pomoc. Wiec oto chodzi ze jak prubowałem z wżadowa? na nowe forum baze danych ze starego to niesz?o poniewasz lycos nieumi wgrac bazy danych na nowe forum poniewasz wywala się na niektórych polskich znakach wiec jeden z was kaza? mi ściągnąć sobie phpMyAdmina 2.5.6 z http://phpmyadmin.sf.net
poniewasz ono powinno wgrac baze lecz ja nie umiem tego sskopiowac z tego phpMyAdmin. A po 2 niewiem jak wogule to wgrać te phpMyAdminai jeszcze mi co? powiedział:"WYSTARCZY MI JAK BEDA TYLKO URZYTKOWNICY POSTY WALI? ALE PROSZE UZYTKOWNICY" wiec powiem ze mam szukac pomocy u was bo ja sie na tym, nieznam całkowicie a wy umiecie bo sie interesujecie tym więc ?

Gadatliwa Kasia 

Komar

Wysłany: 11-06-2004, 11:14   

Skoro nikt Ci niepomogł, to nikt Ci nie pomoże, więc po co zakładasz nowy temat? :wink:

raul13

Wysłany: 11-06-2004, 11:46   Pomoc'y Baza Danych

Wiesz Mysle ze ktoś się nademna z lituje i sie odezwie bo ja mam taki problem i prosze

arno

Wysłany: 11-06-2004, 14:06   

po sciągnięciu 'phpMyAdmin' np: http://pl9aqo.homeip.net/...n-2.5.1-php.zip
    1- ładujesz phpMyAdmin'a na server tak jak i forum (najlepiej do dziwnie nazwanego, ale do zapamiętania katalogu
    2- zmieniasz w config swe dane 'host , user , password' , host bedzie localhost , user to twój login do bazy , no i password ,czyli haslo :)

jak juz to masz , to wchodzisz do swojej strony /tendziwnykatalog/ , powiniene? mieć panel
teraz wipsujesz nazwe bazy w 'Utworzenie nowej bazy danych ' ,i gdy zboku pojawi sie baza naciskasz 'SQL'
nizej wyskoczy co? takiego 'Lub Lokalizacja pliku tekstowego :' , dajesz 'Przeglądaj.' i wybierasz plik z archiwum bazy danych , po komedzie 'Wykonanie' baza powinna sie juz znalesc na serwerze ;)

D347h

Wysłany: 11-06-2004, 14:08   

W jakim formacie masz starą bazą zapisan?? Zainstalowałe? już phpMyAdmina na Lycosie u siebie? (a do tego nie trzbea mieć dostępu przez ssh ludzień)

mopek

Wysłany: 11-06-2004, 14:23   

raul13, jak się nie nauczysz pisać to nikt ci nie pomoże :roll:

raul13

Wysłany: 11-06-2004, 20:54   

mopek Wiesz co powiec czy moje pytanie jest źle przeczytaj zjedzna góre i oce? czy ide się domysle? jak arno siędomysli? ty tez powiniene? :mrgreen: :evil:

[ Dodano: 11-06-2004, 21:09 ]
hej zorbiłem wszystko co mi kaza? Arno i on mi nawet pomaga? ale nimoże się dac rady bo jak w?acza phpmyadmin wysakuje mu takei co? :

Kod:
Warning: mysql_list_dbs, get_current_user, set_time_limit, getmyuid, getmypid, dl, leak, listen, chown, chmod, chgrp, realpath, tmpfile, link, mb_send_mail() has been disabled for security reasons in /data/members/free/tripod/uk/r/a/m/ramelow16/htdocs/db/pma/libraries/common.lib.php on line 1079

Serwer localhost
Błąd

zapytanie SQL : 

SHOW DATABASES ;

MySQL zwrócić komunikat:

Access denied. You need the SHOW DATABASES privilege for this operation

Sami zobadzcie: http://members.lycos.co.uk/ramelow16/db/pma/
Porsze o Pomoc
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: v

D347h

Wysłany: 11-06-2004, 21:30   

Cytat:
Dyrektywa $cfg['PmaAbsoluteUri'] musi był ustawiona w pliku konfiguracyjnym!

Popatrz na plik konfiguracyjny, poustawiaj wszystko...

BTW. Ja chce Porsze ;)

arno

Wysłany: 11-06-2004, 21:33   

oj ..tak publicznie dostęp do bazy , chociaz nie działa :wink:

raul13

Wysłany: 11-06-2004, 21:40   Pomoc'y Baza Danych

Wiesz ja prubowałem aNic niedziała a jak taki mondry to zrob mi to sam a jak zrobisz zrobie co tylko cchesz wiec ? jak ? :twisted: :evil:

D347h

Wysłany: 11-06-2004, 22:03   

@arno

Na lycosie bazą straci?.. Straszna rzecz ;)

@raul13

Jeste? pewien, z? na Lycosie oni nie daj? phpMyAdmina? Bo zdaje się, ze tak to sobie nie zainstalujesz...

BTW, zwrócić ktoś uwage na płeć raula13? I to, z? pisze o sobie z końcówk? "-em"? :mrgreen:

raul13

Wysłany: 11-06-2004, 22:07   

Wli mnie em am wali mnie ale na lycosie w phpmyadmin wywala sie na polskich literach a nieumi?? bys tego zrobić jakoś powiec jak skofigurowac te

Dyrektywa $cfg['PmaAbsoluteUri'] musi był ustawiona w pliku konfiguracyjnym

Widmo

Wysłany: 11-06-2004, 23:00   

Cytat:
BTW, zwrócić ktoś uwage na płeć raula13? I to, z? pisze o sobie z końcówk? "-em"?

tak ja zworocilem - a wczesniej nie miala tej ikony. Baby sa takie...
trzeba im pomagac... na kazdym kroku... :P (joke)

Ja za roznice pomiedzy ikona plci a koncowkami grmatycznymi w zdaniu daje warningi... wiec uwazaj. I zmien co trzeba..

mopek

Wysłany: 11-06-2004, 23:53   

starzejesz sie chyba Widmo ;)

przecież raul13 należy się warn jak psu zupa za ca?okszta?t w tym temacie :twisted:

Gadatliwa Kasia 

arno

Wysłany: 11-06-2004, 23:55   

no przeca juz o rok starszy wiec ..może ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi