Przesunięty przez: joli 27-08-2007, 21:37 |
Pomoc'y Baza Danych |
Autor |
Wiadomość |
raul13
|
Wysłany: 11-06-2004, 11:11 Pomoc'y Baza Danych
|
|
|
Witam mam dowas przo?be już prubuje dowiedziec sie na temat tego problemu ponad 1 tydzień i nikt niepomógł czy wy tu umiecie ? nieche obraza? ale porsze o pomoc. Wiec oto chodzi ze jak prubowałem z wżadowa? na nowe forum baze danych ze starego to niesz?o poniewasz lycos nieumi wgrac bazy danych na nowe forum poniewasz wywala się na niektórych polskich znakach wiec jeden z was kaza? mi ściągnąć sobie phpMyAdmina 2.5.6 z http://phpmyadmin.sf.net
poniewasz ono powinno wgrac baze lecz ja nie umiem tego sskopiowac z tego phpMyAdmin. A po 2 niewiem jak wogule to wgrać te phpMyAdminai jeszcze mi co? powiedział:"WYSTARCZY MI JAK BEDA TYLKO URZYTKOWNICY POSTY WALI? ALE PROSZE UZYTKOWNICY" wiec powiem ze mam szukac pomocy u was bo ja sie na tym, nieznam całkowicie a wy umiecie bo sie interesujecie tym więc ? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Komar

|
Wysłany: 11-06-2004, 11:14
|
|
|
Skoro nikt Ci niepomogł, to nikt Ci nie pomoże, więc po co zakładasz nowy temat? |
|
|
|
 |
raul13
|
Wysłany: 11-06-2004, 11:46 Pomoc'y Baza Danych
|
|
|
Wiesz Mysle ze ktoś się nademna z lituje i sie odezwie bo ja mam taki problem i prosze |
|
|
|
 |
arno

|
Wysłany: 11-06-2004, 14:06
|
|
|
po sciągnięciu 'phpMyAdmin' np: http://pl9aqo.homeip.net/...n-2.5.1-php.zip
1- ładujesz phpMyAdmin'a na server tak jak i forum (najlepiej do dziwnie nazwanego, ale do zapamiętania katalogu
2- zmieniasz w config swe dane 'host , user , password' , host bedzie localhost , user to twój login do bazy , no i password ,czyli haslo
jak juz to masz , to wchodzisz do swojej strony /tendziwnykatalog/ , powiniene? mieć panel
teraz wipsujesz nazwe bazy w 'Utworzenie nowej bazy danych ' ,i gdy zboku pojawi sie baza naciskasz 'SQL'
nizej wyskoczy co? takiego 'Lub Lokalizacja pliku tekstowego :' , dajesz 'Przeglądaj.' i wybierasz plik z archiwum bazy danych , po komedzie 'Wykonanie' baza powinna sie juz znalesc na serwerze |
|
|
|
 |
D347h

|
Wysłany: 11-06-2004, 14:08
|
|
|
W jakim formacie masz starą bazą zapisan?? Zainstalowałe? już phpMyAdmina na Lycosie u siebie? (a do tego nie trzbea mieć dostępu przez ssh ludzień) |
_________________ Welcome Gość!
Visit my forums or have fun here! |
|
|
|
 |
mopek

|
Wysłany: 11-06-2004, 14:23
|
|
|
raul13, jak się nie nauczysz pisać to nikt ci nie pomoże |
_________________ [Forum Przyroda | Boxer Forum]
!!MoPeK!! |
|
|
|
 |
raul13
|
Wysłany: 11-06-2004, 20:54
|
|
|
mopek Wiesz co powiec czy moje pytanie jest źle przeczytaj zjedzna góre i oce? czy ide się domysle? jak arno siędomysli? ty tez powiniene?
[ Dodano: 11-06-2004, 21:09 ]
hej zorbiłem wszystko co mi kaza? Arno i on mi nawet pomaga? ale nimoże się dac rady bo jak w?acza phpmyadmin wysakuje mu takei co? :
Kod: | Warning: mysql_list_dbs, get_current_user, set_time_limit, getmyuid, getmypid, dl, leak, listen, chown, chmod, chgrp, realpath, tmpfile, link, mb_send_mail() has been disabled for security reasons in /data/members/free/tripod/uk/r/a/m/ramelow16/htdocs/db/pma/libraries/common.lib.php on line 1079
Serwer localhost
Błąd
zapytanie SQL :
SHOW DATABASES ;
MySQL zwrócić komunikat:
Access denied. You need the SHOW DATABASES privilege for this operation
|
Sami zobadzcie: http://members.lycos.co.uk/ramelow16/db/pma/
Porsze o Pomoc
v |
|
|
|
 |
D347h

|
Wysłany: 11-06-2004, 21:30
|
|
|
Cytat: | Dyrektywa $cfg['PmaAbsoluteUri'] musi był ustawiona w pliku konfiguracyjnym!
|
Popatrz na plik konfiguracyjny, poustawiaj wszystko...
BTW. Ja chce Porsze |
|
|
|
 |
arno

|
Wysłany: 11-06-2004, 21:33
|
|
|
oj ..tak publicznie dostęp do bazy , chociaz nie działa |
|
|
|
 |
raul13
|
Wysłany: 11-06-2004, 21:40 Pomoc'y Baza Danych
|
|
|
Wiesz ja prubowałem aNic niedziała a jak taki mondry to zrob mi to sam a jak zrobisz zrobie co tylko cchesz wiec ? jak ? |
|
|
|
 |
D347h

|
Wysłany: 11-06-2004, 22:03
|
|
|
@arno
Na lycosie bazą straci?.. Straszna rzecz
@raul13
Jeste? pewien, z? na Lycosie oni nie daj? phpMyAdmina? Bo zdaje się, ze tak to sobie nie zainstalujesz...
BTW, zwrócić ktoś uwage na płeć raula13? I to, z? pisze o sobie z końcówk? "-em"? |
|
|
|
 |
raul13
|
Wysłany: 11-06-2004, 22:07
|
|
|
Wli mnie em am wali mnie ale na lycosie w phpmyadmin wywala sie na polskich literach a nieumi?? bys tego zrobić jakoś powiec jak skofigurowac te
Dyrektywa $cfg['PmaAbsoluteUri'] musi był ustawiona w pliku konfiguracyjnym |
|
|
|
 |
Widmo

|
Wysłany: 11-06-2004, 23:00
|
|
|
Cytat: | BTW, zwrócić ktoś uwage na płeć raula13? I to, z? pisze o sobie z końcówk? "-em"? |
tak ja zworocilem - a wczesniej nie miala tej ikony. Baby sa takie...
trzeba im pomagac... na kazdym kroku... (joke)
Ja za roznice pomiedzy ikona plci a koncowkami grmatycznymi w zdaniu daje warningi... wiec uwazaj. I zmien co trzeba.. |
_________________ Potrzebujesz pomocy? |
|
|
|
 |
mopek

|
Wysłany: 11-06-2004, 23:53
|
|
|
starzejesz sie chyba Widmo