phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:30
Spell Checker
Autor Wiadomość
Boss_Men

Posty: 15
Wysłany: 20-11-2006, 21:05   

Witam mam forum phpbb by Przemo 1.12.5. Znalazłem chyba najnowsza wersje tego moda przystosowaną do tej wersji forum tutaj http://www.przemo.org/php...p=230863#230863 . Zainstalowałem moda, wszystko fajnie wszystko działa prawidłowo tylko ze na SubSilwerze, a ja potrzebuję aby to działało prawidłowo na SubTeal'u. Problem polega na tym, że nie koloruje błedów na czerwono. Czy ktoś byłby w stanie mi pomóc i powiedzieć co mam zmienić w plikach stylu, aby mi mod działał proawidłowo ? Adres mojego forum to www.bossmen.yoyo.pl.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
sibo


Posty: 32
Wysłany: 21-11-2006, 07:37   

U mni jest inny problem ?!.
Wszystko na fotce.
...

EDIT: Poprawiony link.
Ostatnio zmieniony przez sibo 21-11-2006, 08:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Matti123


Pomógł: 12 razy
Posty: 324
Wysłany: 21-11-2006, 08:30   

sibo link nie działa...
 
     
SIMtel


Pomógł: 60 razy
Posty: 581
Wysłany: 21-11-2006, 18:42   

Dlugi, kiedy pojawi się instrukcja instalacji "ręcznej"? :)
 
     
sibo


Posty: 32
Wysłany: 21-11-2006, 22:40   

Tam jest instrukcja ?

EDIT: chodzi oto, że działa z tylko z 1.12.3.
Jak tak to po co to znajduje sie w "Mod. Gotowe [ 1.12.5 ]" ?.
A jesli nie oto to nie wiem w czym problem, moze jestem slepy glupi lub co dalej ale nie wiem !?

EDIT 2: Juz na 100% wiem ze chodizlo ci o wersje ale odpowiedz znalazlem w plikach na innej www.
Ostatnio zmieniony przez sibo 22-11-2006, 04:59, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
Radek



Pomógł: 955 razy
Posty: 4614
Wysłany: 21-11-2006, 23:08   

sibo, przeczytanie pierwszego postu w temacie sprawia Ci trudnosci ?
nastepnym razem, zanim zadasz glupie pytanie, przeczytaj dokladnie temat
 
     
DaGaT

Posty: 42
Wysłany: 06-12-2006, 21:01   

Ja mam taki problem, ze mam zrobic:

Kod:
copy spelling.js to spelling.js
copy spelling.php to spelling.php
copy spelling_add.php to spelling_add.php
copy icon_spelling.gif to templates/subSilver/images/lang_english/icon_spelling.gif
copy icon_spelling.gif to templates/subSilver/images/lang_polish/icon_spelling.gif
copy spelling/* to spelling/*
copy spelling/*.* to spelling/*.*

chmod 777 spelling
chmod 777 spelling/*
chmod 666 spelling/*.txt
chmod 666 spelling/*/*.txt


I w tym nie kapuje tego:

Kod:
copy spelling/* to spelling/*
copy spelling/*.* to spelling/*.*

chmod 777 spelling
chmod 777 spelling/*
chmod 666 spelling/*.txt
chmod 666 spelling/*/*.txt


dokladniej nie wiem o co chodzi z tymi /*/* itp ...
Pliki juz mam wyedytowane, tylko nie wiem co z tym !


<SZUKAŁEM W FAQ ALE NIE NIC NIE ZNALAZLEM :/ >
 
     
arcy



Pomógł: 509 razy
Posty: 3762
Wysłany: 06-12-2006, 21:04   

dostajesz warna za nie przeczytanie faq!!!
i za dublowanie tematów - przecież Ci napisałem link do tematu z FAQ --> http://www.przemo.org/php...opic.php?t=5708 jeszcze nie dotarło? Przecież tam są nawet obrazki!

* czyli wszystkie pliki w katalogu :roll:
_________________
| Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser
|
 
     
DaGaT

Posty: 42
Wysłany: 06-12-2006, 21:08   

o extra, ciekawe gdzie mi napisales !!!
I nie mow do mnie jak do glaba jesli mozesz, ok ??

A POZATYM mi nie chodzi o chmody, tylko o te */* itp !!
 
     
arcy



Pomógł: 509 razy
Posty: 3762
Wysłany: 06-12-2006, 21:12   

excepto napisał/a:
I nie mow do mnie jak do glaba jesli mozesz, ok ??
jak mogę nie mówić jak do głąba skoro w moim poprzednim poście podałem Ci odpowiedź!,
Cytat:
* czyli wszystkie pliki w katalogu

skumałeś już? dobra nie kłócimy się już publicznie - jak chcesz polemizować to wal do mnie PW :mrgreen:
_________________
| Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser
|
 
     
DaGaT

Posty: 42
Wysłany: 06-12-2006, 21:19   

heh, spoko, a co poradzisz w takim razie mądralo na:

Kod:
#
#-----[ SQL ]------------------------------------------
#

ALTER TABLE `phpbb_users` ADD `force_spelling` TINYINT( 1 ) NOT NULL DEFAULT '0';



i piekną odp:


Kod:
MySQL zwrócił komunikat: 

#1146 - Table 'forum111.phpbb_users' doesn't exist



hmm ??

EDIT:
zapomnialem dodac ze nie mam zadnych plikow
Kod:
chmod 666 spelling/*.txt
chmod 666 spelling/*/*.txt

z .txt !!
 
     
Soho

Posty: 6
Wysłany: 28-12-2006, 12:49   

Cytat:
#1146 - Table 'forum111.phpbb_users' doesn't exist

To oznacza że tabela nie istnieje. Może masz inny prefix tabel? --' (to się samo z siebie nasuwa, ale co tam)

Cytat:
zapomnialem dodac ze nie mam zadnych plikow z .txt !!

patrz pierwsz post
Dlugi napisał/a:
Dodatkowo do moda nalezy pobrac slownik. Slownik naszego ojczystego jezyka jest tutaj

jakbyś jeszcze nie skapował, w tym linku jest słownik, to są te pliki .txt

(Eh, czemu niektórzy używają swój mózg jako ozdobę? O translatorze ang-pol nie mówię już)

Pozdrawiam, Soho
 
     
ShotgunXC

Posty: 44
Wysłany: 08-01-2007, 01:13   

Znalazlem blad. Blad wyglada nastepujaco: Kiedy sprawdzamy komus posta (klikajac na "ptaszka") i chcemy dodac wyraz do slownika, to on owszem dodaje sie, wyraz w podgladzie jest odznaczany z czerwonego na czarny kolor, ale do tekstu wiad. ponizej, do swiezo dodanego do slownika slowa, dodawane sa tagi
Kod:
[color=red]slowo[/color]
,
a tak byc nie powinno.
 
     
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 14-06-2008, 13:45   

działa prawidłowo i na 1.12.6 ?
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
chomik

Pomógł: 2 razy
Posty: 104
Wysłany: 10-07-2008, 11:31   

tosiek napisał/a:
działa prawidłowo i na 1.12.6 ?


dołanczam sie do pytania?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency

• Zamów reklamę