Pytanie przy rejestracji |
Autor |
Wiadomość |
marcinnn
|
Wysłany: 11-03-2009, 11:46 Pytanie przy rejestracji
|
|
|
Witam , chciałbym dodać do swojego forum pytanie przy rejestracji utrudniające botom rejestracje się na forum , chodzi mi o jakieś pytanie np. Czy jesteś człowiekiem , domyślnie będzie zaznaczone NIE a żeby pomyślnie się zarejestrować trzeba kliknąć w TAK , wiecie może jak takie coś zrobić ? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
xlesiu

|
|
|
|
 |
marcinnn
|
Wysłany: 11-03-2009, 12:12
|
|
|
no dobra przeczytałem ten temat , ale nie wiem jak to zainstalować , możecie mnie pokierować krok po kroku ? Z góry dziękuje |
|
|
|
 |
xlesiu

|
Wysłany: 11-03-2009, 12:33
|
|
|
Ściągnij plik który jest w tamtym poście jako załącznik. Otwórz archiwum i tam jest plik tekstowy install.txt w którym są opisane kroki instalacji tego moda. Ważne jest by: Cytat: | Proszę wył±czyć moduł szybkiej rejestracji po instalacji tego moda
Inaczej rejestracja t± metod± nie będzie możliwa i spowoduje niepotrzebne bany! |
|
_________________ Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org |
|
|
|
 |
marcinnn
|
Wysłany: 11-03-2009, 13:32
|
|
|
a jak mam od zawsze wyłączony ten moduł to oczywiście nic się nie stanie czy trzeba go włączyć i wyłączyć po instalacji moda ? I czy jak mam domyślny inny styl niż subsilver to musze zmieniać pliki w subsilver czy w domyślnym ? |
Ostatnio zmieniony przez marcinnn 11-03-2009, 13:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
xlesiu

|
Wysłany: 11-03-2009, 13:33
|
|
|
Nic się nie stanie. marcinnn, w ogóle go nie włączaj. |
_________________ Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org |
|
|
|
 |
marcinnn
|
Wysłany: 11-03-2009, 13:36
|
|
|
Gdy na forum wejdzie użytkownik nie zalogowany pokazuje u góry pola do szybkiej rejestracji
to mam dac nie ? |
|
|
|
 |
xlesiu

|
Wysłany: 11-03-2009, 13:38
|
|
|
Dokładnie. A co do stylu modyfikujesz ten który używasz. I czy subSilver jest dostępny dla użytkowników? Jeżeli tak to też go modyfikujesz. |
|
|
|
 |
marcinnn
|
Wysłany: 11-03-2009, 14:56
|
|
|
a z tym fantem co mam zrobić bo niebardzo rozumiem
Kod: | #-----[ SQL ]------------------------------------------
#
CREATE TABLE phpbb_textual_confirmation (
id INTEGER NOT NULL AUTO_INCREMENT,
question TEXT NOT NULL,
answers TEXT NOT NULL,
PRIMARY KEY (id)
);
INSERT INTO phpbb_textual_confirmation(question,answers) VALUES ('Stolica Polski to?', 'Warszawa');
INSERT INTO phpbb_textual_confirmation(question,answers) VALUES ('Nazwa trzeciego miesi±ca roku?', 'Marzec'); |
|
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
xlesiu

|
Wysłany: 11-03-2009, 14:59
|
|
|
PA - SQL - MySQL - Wklej w okienko Kod: | CREATE TABLE phpbb_textual_confirmation (
id INTEGER NOT NULL AUTO_INCREMENT,
question TEXT NOT NULL,
answers TEXT NOT NULL,
PRIMARY KEY (id)
);
INSERT INTO phpbb_textual_confirmation(question,answers) VALUES ('Stolica Polski to?', 'Warszawa');
INSERT INTO phpbb_textual_confirmation(question,answers) VALUES ('Nazwa trzeciego miesi±ca roku?', 'Marzec'); | naciśnij Wykonaj
Zwróć uwagę na prefix tabeli phpbb_ czy masz taki sam. Jeżeli nie to zamień na swój. |
|
|
|
 |
|