Przesunięty przez: Matteo 09-11-2013, 09:30 |
przemoNews v2.1 |
Autor |
Wiadomość |
They2

|
Wysłany: 16-04-2009, 09:07
|
|
|
Bucu, moge prosic o fragment kodu zalacznika, ktore dodalesz do modyfikacji ?
tylko fragment... |
_________________ Support | Pomoc | Modyfikacja | Zlecenie płatne - zapraszam na PW oraz pod moim adresem.
Nie udzielam w GG. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Bucu

|
Wysłany: 16-04-2009, 12:15
|
|
|
They, za duzo zmian zeby recznie wymieniac, moge udostepnic ci plik *.patch - w zalaczniku dodany |
_________________ Zanim napiszesz głupi temat, zapoznaj sie z FAQ
Pisanie / Instalacja Modyfikacji / For / CMS , przenoszenie For / CMS / Baz Danych (odpłatnie) - Osoby zainteresowane Proszę o kontakt GG.
Przez GG Pomagam tylko odpłatnie! |
|
|
|
 |
janpodardza
|
Wysłany: 17-04-2009, 12:30
|
|
|
Witam
Przyszła mi do głowy taka jedna myśl. W tej chwili właśnie koncze strone, której aktualizacja treści opiera się na Twoim kodzie (dzięki i chwała Ci za to!), została mi jedna podstrona, a także chciałbym zrobić jej aktualizację opartą na tym co napisałeś:-)
Problem jest taki, że potrzebuję aby działało to odrobine inaczej - zaprezentuje to na przykładzie
Otwiera się lista samych tematów. bez treści newsa (to wiem jak zrobić:-) )
i wyglada powiedzmy tak:
News 1
News 2
News 3
każdy z tych tematów, chciałbym żeby prowadził do nowej strony, ale nie do strony na forum, tylko zupelnie nowej, która by jednak pobierała treść z tego forum.
Próbowałem coś sam potworzyć, ale w php narazie jestem zielony. Prosiłbym o jakąś wskazówkę, jakim tropem iść
ps. świetna robota! |
|
|
|
 |
Bucu

|
Wysłany: 17-04-2009, 13:17
|
|
|
Znajde chwile na weekendzie moze to zobaczymy co da się zrobic i po pierwsze dam obsluge templatek zeby przy update`ach nie bylo problemow z zamiana kodu. Nad twoja opcja tez sie zastanowię |
Pisanie / Instalacja Modyfikacji / For / CMS , przenoszenie For / CMS / Baz Danych (odpłatnie) - Osoby zainteresowane Proszę o kontakt GG.
|
|
|
 |
janpodardza
|
Wysłany: 17-04-2009, 14:33
|
|
|
Super! to ja czekam z niecierpliwoscia |
|
|
|
 |
They2

|
|
|
|
 |
janpodardza
|
Wysłany: 17-04-2009, 23:35
|
|
|
No tak Tylko nie po kliknieciu w link, a w sam temat
[ Dodano: 20-04-2009, 23:22 ]
Czesc Bucu, mam prośbę, mógłbyś podrzucić mi jakiś pomysł jak można to zrobić o czym mówiłem wyżej? To bym sam spróbował coś pokombinować |
|
|
|
 |
Kamilos130
|
Wysłany: 23-04-2009, 18:14
|
|
|
nie umiem tego zrobić
mógłby mi ktoś to zrobić?
będę wdzięczny |
|
|
|
 |
lui754

|
|
|
|
 |
janpodardza
|
Wysłany: 03-05-2009, 11:18
|
|
|
Witam, mam pytanie - ktoś wie czemu moze mi nie dzialac bb-codes?
pojawia sie blad przy zastosowaniu jakiegokolwiek (np. pogrubienia tekstu)
Fatal error: Call to a member function make_filename() on a non-object in /forum/includes/bbcode.php on line 48 |
|
|
|
 |
Bucu

|
Wysłany: 05-05-2009, 13:11
|
|
|
http://i42.tinypic.com/2psgdo8.jpg
jak widac u mnie dziala bbcode, widac cos namieszales janpodardza. |
|
|
|
 |
Mikael
|
Wysłany: 03-06-2009, 11:41
|
|
|
Bucu napisał/a: | w news.php
Kod: | echo create_date($lang['DATE_FORMAT'], $row['user_regdate'], $board_config['board_timezone']); |
nie wiem czy to bedzie dzialac, sprawdzic mozesz |
Witam, sprawdziłem tą funkcję ale niestety nie działa, data się pokazuje, ale jest to zawsze 01 sty 1970. Prawdopodobnie pobierana jest zła zmienna ( user_regdate ) ?, ale nie jestem w stanie sam tego zmodyfikować. Moja wiedza na ten temat jest raczej ograniczona.
Efekt mozna zobaczyć tu: http://fakt.com.pl/forum/newsy.php
Czy komuś się udało rozwiązać ten problem. ?
Inny problem to pojawiające się błędy sql (chyba juz tu były)
Cytat: | Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /v4/index.php:5) in /forum/includes/sessions.php on line 676
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /v4/index.php:5) in /forum/includes/sessions.php on line 677 |
doszedłem ze chodzi o wysyłanie jeszcze raz zmiennej $userdata = session_pagestart($user_ip, $forum_id); z pliku newsy.php (zamieniony index.php z twojego zipa) - więc ja wykasowałem i jest ok. moje pytanie czy to nie popsuje działania skryptu na stronie. |
Ostatnio zmieniony przez Mikael 03-06-2009, 11:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bucu

|
Wysłany: 03-06-2009, 11:58
|
|
|
jesli rozpoczecie sesji jest wywolane wczesniej to nie powinno sie nic popsuc. |
|
|
|
 |
Mikael
|
Wysłany: 03-06-2009, 12:13
|
|
|
Bucu napisał/a: | jesli rozpoczecie sesji jest wywolane wczesniej to nie powinno sie nic popsuc. |
Dzięki za szybką odpowiedz , a masz jakiś pomysł a'propo daty. Przetestowałem jeszcze zmienną topic_time, ale ona zwraca tą samą wartość. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Bucu

|
Wysłany: 03-06-2009, 12:17
|
|
|
Format unixowy, z tego co wiem liczy datę od 1 stycznia 1970. |
|
|
|
 |
|