ZANIM ZACZNIESZ: POPULARNE PYTANIASZUKAJSTYLENAJNOWSZY SKRYPTPODRĘCZNIKMODYFIKACJE
phpBB2 by Przemo Forum Index phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SearchSZUKAJ  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów

Previous topic «» Next topic
Closed by: Przemo
04-04-2010, 18:56
!!! Świąteczna poprawka bezpieczenstwa do wszystkich wersji
Author Message
Przemo 

Helped: 205 times

Posted: 04-04-2010, 00:02   !!! Świąteczna poprawka bezpieczenstwa do wszystkich wersji
   Forum address: http://www.przemo.org/phpBB2

Dzisiaj jeden użytkownik znalazł w kodzie stary i zapomniany mechanizm, który napisałem wiele lat temu na prośbę policji w związku z akcją wymierzoną przeciw jednemu forum pedofilskiemu opartemu na moim skrypcie na jakimś filipińskim serwerze.
Mechanizm ten miał umożliwiać zdalne zablokowanie forum dyskusyjnego z domeny przemo.org (tylko ja miałem możliwość zablokowania forum) w sytuacji krytycznej, lecz nigdy nie został użyty, nie było takiej potrzeby nie było też sytuacji że jakieś forum zablokowałem za usunięcie stopki a jak wiecie takie fora istnieją. Nie znajdziecie nigdzie w sieci informacji, że czyjeś forum zostało zablokowane.
Jednak w połączeniu z możliwością włamania na przemo.org istnieje ryzyko, że włamywacz mógłby zablokować jakieś forum. Dla ścisłości - nie ma możliwości włamania na Wasze fora, ale mógłby je zablokować, wówczas tylko ja mógłbym je odblokować i jeżeli tak się stanie proszę do mnie napisać.

Ta poprawka ma na celu usunięcie z forum tego zapomnianego mechanizmu. Z ręką na sercu - zapomniałem o tym, to było wiele lat temu i gdybym sobie o tym przypomniał usunął bym go we wcześniejszych wersjach, gdyż stanowi w/w zagrożenie.

W załączniku załączam plik gg.php który należy rozpakować i nadpisać plik znajdujący się w katalogu głównym forum.

Niebawem pojawi się wersja 1.12.7, która oprócz kilku dodatkowych zabezpieczeń, kilku optymalizacji, SB ajax, będzie uwzględniała tą poprawkę, lecz koniecznie nadpiszcie ten plik już teraz.

gg.zip
Download 1309 Time(s) 1.86 KB

This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!