phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
B??d przy wysy?aniu obrazka na serwer "Warning: copy&am
Autor Wiadomość
Widmo 
Wredota...



Pomógł: 180 razy
Posty: 2434
Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-07-2004, 22:25   Błąd przy wysyłaniu obrazka na serwer "Warning: copy&am

Kod:
Warning: copy(./images/...): failed to open stream: Permission denied


Musisz ustawic CHMODy na foldery odpowiedzialne za przechowywanie grafik, oraz foldery przechowywujace skrypty.

CHMODY czyli prawa dostepu ustawia sie poprzez FTPa, najlepiej TotalCommanderem, chociaz kazdy klient FTP powinien miec ta funkcje.

Lista katalogow na ktore trzeba ustawic CHMODY jest tu: www.czytaj.xx.pl
Znajduje sie tam instrukcja ktorej jak mniemam nie przeczytales :mrgreen: ...
_________________
Potrzebujesz pomocy?
Ostatnio zmieniony przez Matteo 09-09-2010, 23:00, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
maniek24 

Posty: 2
Wysłany: 21-04-2006, 21:30   Mam Problem!!!

Witam wszystkich! Pojawił mi się ostatnio taki problem,Jak chce dodać jakis załącznik do posta to wyskakuje mi takie coś!
""Błąd wysyłania załącznika (nie można skopiować do określonego katalogu: ./files/ubuntu_01_208.jpg, skontaktuj się z administratorem forum.""

Prosze o Pomoc!
Z góry dziękuje

Adres mojego Forum : http://members.lycos.co.u...orum/portal.php
 
     
Crack 



Pomógł: 136 razy
Posty: 1442
Skąd: Puszczykowo
Wysłany: 22-04-2006, 15:04   

http://members.lycos.co.u...check_files.php
_________________
[ DumpLoader 1.0 ] [ Spider Friendly 1.3.12 Google Sitemaps 1.4 ]
[ Tanuki: recenzje anime | forum ]
 
 
     
Camus 

Posty: 3
Wysłany: 12-08-2007, 02:09   

a u mnie nie można avatarów wstawiać ;( jest to forum szkolne i kurcze nie mogę postawić gdzie indziej bo już link na stronie głownej jest do tego forum . www.zsppuck.rtu.pl

Mogłby ktoś mi powiedzieć co trzeba zrobić aby działały ?

(chodzi o to że wybieram avatar z kompa i gdy biorę wyślij stronka jest cała biała i gdy odświeżam nic się nie dodaje - tzn avatar - z linkiem tak samo jest ;/ probowałem i nie dodaje sie avatar. Moglby ktos mi pomoc ? )
 
     
INIM 
Mały :]



Pomógł: 326 razy
Posty: 1652
Wysłany: 12-08-2007, 02:15   

Ustaw chmody.
_________________
Serwis o harmonijce ustnej.
"Stadion Narodowy to zawsze będzie Śląski..."
Ostatnio zmieniony przez INIM 29-05-2010, 21:28, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
agatka 

Posty: 1
Wysłany: 23-12-2008, 23:33   

Witam jestem tu nowa mam pytanie moze kto na brawi to ;(

Could not obtain post/user information.

DEBUG MODE

SQL Error : 1030 Got error 28 from storage engine

SELECT p.post_id, p.post_time, p.enable_sig, p.enable_html, p.enable_smilies, p.post_edit_count, p.post_edit_time, p.post_username, p.post_approve, p.poster_delete, p.post_edit_by, p.post_parent, p.post_icon, p.user_agent, p.post_attachment, p.post_expire, p.post_marked, u.user_sig_image, u.user_birthday, u.user_from, u.user_regdate, u.user_gender, u.user_aim, u.user_viewaim, u.special_rank, u.user_allow_helped, u.user_avatar_width, u.user_avatar_height, u.user_field_1, u.user_allow_field_1, u.user_id, u.username, u.user_level, u.user_jr, u.user_allowhtml, u.user_posts, u.user_allowsig, u.user_sig, u.user_sig_bbcode_uid, u.user_allowsmile, u.user_avatar_type, u.user_allowavatar, u.user_avatar, u.user_rank, u.user_viewemail, u.user_website, u.user_email, u.can_custom_ranks, u.user_custom_rank, u.user_session_time, u.user_allow_viewonline, pt.post_text, pt.bbcode_uid, pt.post_subject , ph.th_post_id FROM phpbb_posts p LEFT JOIN phpbb_posts_text_history ph ON (ph.th_post_id = p.post_id) LEFT JOIN phpbb_posts_text pt ON (pt.post_id = p.post_id) LEFT JOIN phpbb_users u ON (u.user_id = p.poster_id) WHERE p.topic_id = 3 GROUP by p.post_id ORDER BY p.post_order, p.post_time ASC LIMIT 0, 15

Line : 862
File : viewtopic.php
 
     
MagicalFire 
Wyklety :(


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Skąd: cybinka
Wysłany: 23-12-2008, 23:37   

agatka, musisz pisać do administratora wxv.pl
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
 
     
Draco demonicus 
Zoolog


Posty: 91
Skąd: Podróżnik
Wysłany: 15-05-2010, 22:35   

jak ustawić te CHMODY?

mam FileZillę i nie wiem czy to to ale jest takie coś:

Prawa dostępu
a dalej jest 'Odczyt' 'Zapis' 'Wykonanie' dla poszczególnych grup: Prawa właściciela, Publiczne prawa dostępu, grupowe prawa dostępu
i wszystkop jest zaznaczone oprócz 'zapis' u publicznych i grupowych.
No i na które foldery to ustawić?

EDIT: znalazłem już, to było to ^^ Dałem po prostu do wszystkich katalogów Images i tyle i działa :)
 
     
krystianr 


Pomógł: 680 razy
Posty: 1999
Skąd: Zdroje [Wieś]
Wysłany: 16-05-2010, 09:05   

Draco demonicus napisał/a:
jak ustawić te CHMODY?

http://www.przemo.org/php...opic.php?t=5708
_________________
eat
sleep
trance
repeat
 
 
     
dErO 


Posty: 3
Wysłany: 29-05-2010, 17:26   

Wszytko ładnie pięknie pokazane, tylko nie jest pokazane krok po kroku jak taki serwer FTP załozyc... Jak skonfigurowac taki serwer FTP, bo zapewne sa to strony po angielsku i w końcu jak skonfigorować to w Commanderze, bo screeny pokazuja juz utworzony ftp ale nie ma co nalezy w jakie pola wpisac zeby juz uzyskac takie screeny jak bylo pokazane. Tez niestety mam problem z dodaniem podpisu na forum i nie jest to dla mnie latwe zrobienie tego... moze znajdzie sie ktos życzliwy kto wytlumaczy to ktok po kroku a nie etap koncowy gdzie trzeba wpisac kody 666 czy 777 dla plikow chmod...
Pozdr
 
 
     
Matteo 



Pomógł: 1932 razy
Posty: 5715
Wysłany: 29-05-2010, 17:29   

Cytat:
Adres forum: www.f1extraleague.jun.pl

Masz konto premium, a co za tym idzie, dostęp do FTP?
Jeśli nie - poproś administratora jun.pl o pomoc.
_________________
Fora, strony, sklepy internetowe i wiele więcej...
matteo.fcb(at)gmail.com
 
     
dErO 


Posty: 3
Wysłany: 29-05-2010, 18:03   

Dobra to może inaczej. Mam jużzałożone konto FTP na stronie http://www.multimania.co.uk/. Mam juz tam załadowane phpBB_modified_by_Przemo.zip. Jak teraz powieniem wypełnić pola, aby połaczyc się z tym FTP poprzez Commandera?

Moge nawet podac poza haslem moje dane jakie dostalem w mailu z tej strony zeby ulatwic osobie ktora mi w tym pomoze odpowiednie wpisanie w odpowiednie pola:
Username: padovano
Password: --

Sitename: padovano
FTP password: --
FTP server is: ftp.members.multimania.co.uk
 
 
     
Matteo 



Pomógł: 1932 razy
Posty: 5715
Wysłany: 29-05-2010, 18:13   

Sesja: members.multimania.co.uk
Nazwa hosta: ftp.members.multimania.co.uk
Użytkownik: padovano
Hasło: hasło
Dodatkowo zmień swój avatar, gdyż jest on niezgodny z regulaminem.
_________________
Fora, strony, sklepy internetowe i wiele więcej...
matteo.fcb(at)gmail.com
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
dErO 


Posty: 3
Wysłany: 29-05-2010, 18:18   

Ok dzieki. Sorry juz zmieniam.

[ Dodano: 29-05-2010, 19:27 ]
No niestety pozmienialem wszystko jak zostało pokazane pliki na 666 foldery na 777 i ciagle :
Warning: copy(./../files/f/f1extraleague/signatures/1142652574c014dbec5c19.gif) [function.copy]: failed to open stream: No such file or directory in /home/jun/public_html/admin/admin_users.php on line 501
Nierozumiem czemu to takie skomplikowane i czemu co ci ktorzy nic nie grzebali maja to nadal a ci ktorzy sobie to postanowili zmienic juz teraz nic nie moga zrobic, bo te chmody widac cos nie chcą dzialać...Chętnie bym to dał komuś do zrobienia naprawdę... Mam praktycznie wszystko przygotowane, ale widac to jeszcze za mało...

[ Dodano: 30-05-2010, 18:49 ]
Dobra a spytam inaczej. Jaki jest tu związek pomiędzy serwerem FTP na którym musze zmienić chmody dla poprawnego wyświetlania podpisów a moim forum?? Przecież forum nie łączy się w żaden sposób z serwerem FTP? Wiec co daje ustawianie rzeczy na serwerze i jaki to ma zwiazek z Forum?
Przypomne tylko, że plik jaki ściągłem na serwer FTP to phpBB modified v 1.12.6p4 by Przemo. I go tam rozpakowałem. Jak pokazane. Wiec od tej strony jest ok wszystko, a chmody jak nie dzialaly na moim forum tak nie dzialaja, mimo zmiany plikow na 666 i folderów na 777. Dlatego pytam jaki ma zwiazek FTP z moim forum na ktorym niby maja sie te zmiany pojawic poprzez grzebanie w FTP...??
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę

Egzotyczne sadzonki i nasiona krajowe i zagraniczne, Sprzedaż wysyłkowa roślin i nasion kwiatów praktyczne porady ogrodnicze, opisy, zdjęcia roślin, najlepsze forum o roślinach egzotycznych w Polsce