phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:30
Search only for V.I.P.'s 1.0.0-P2
Autor Wiadomość
Polaczek


Pomógł: 351 razy
Posty: 2297
Wysłany: 25-07-2010, 00:26   

JustDoIt!, nie testowałem tego. (oops)
_________________
The Cephei Family
stuff 'n' stuff
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
JustDoIt!


Pomógł: 115 razy
Posty: 869
Wysłany: 25-07-2010, 00:30   

Polaczek napisał/a:
JustDoIt!, nie testowałem tego. (oops)


@Polaczek mod fajny przydałby mi sie do grupy vip iz zasłuzony i innych :P wiec pytam czy musiałbym pisać tez id grupy admina i moderatora czy tez nie :P
 
     
QwerSpeed

Posty: 14
Wysłany: 25-07-2010, 00:34   

JustDoIt! napisał/a:
Polaczek napisał/a:
JustDoIt!, nie testowałem tego. (oops)


@Polaczek mod fajny przydałby mi sie do grupy vip iz zasłuzony i innych :P wiec pytam czy musiałbym pisać tez id grupy admina i moderatora czy tez nie :P


Po wgraniu tego moda jak narazie tylko jedna grupa ma dostep do zaawansowanego wyszukiwania a reszta nawet adm i mod maja zwykla lite xD
 
     
JustDoIt!


Pomógł: 115 razy
Posty: 869
Wysłany: 25-07-2010, 00:37   

QwerSpeed napisał/a:
Po wgraniu tego moda jak narazie tylko jedna grupa ma dostep do zaawansowanego wyszukiwania a reszta nawet adm i mod maja zwykla lite xD


Aha to narazie nie skorzystam :P
 
     
Polaczek


Pomógł: 351 razy
Posty: 2297
Wysłany: 26-07-2010, 01:06   

1.0.0-P2 untested relase

  • Umożliwia dostęp do zaawansowanego wyszukiwania dla Administratorów, Junior Adminów i Moderatorów bez potrzeby bycia w grupie V.I.P.


Proszę o betatesty :mrgreen:

Aktualizacja:
    search.php:
    znajdź:
    Kod:
    if ( $vip_check >= '1' )

    zamień na:
    Kod:
    if ( $vip_check >= '1' && $userdata['user_level'] == ADMIN && $userdata['user_level'] == MOD && $userdata['user_jr'] == 1 )

    zapisz plik search.php
_________________
The Cephei Family
stuff 'n' stuff
 
     
JustDoIt!


Pomógł: 115 razy
Posty: 869
Wysłany: 26-07-2010, 01:21   

Polaczek napisał/a:
1

Tą jedynkę należy zmienić na id grupy VIP tak ?
a jak dodać jeszczę Grupę Support Team i grupe zasłużony o np. id 6 i id 4 ? Trzeba po przecinku ?
 
     
Polaczek


Pomógł: 351 razy
Posty: 2297
Wysłany: 26-07-2010, 01:31   

JustDoIt!, nie. Od tego jest plik searchmod_id. Aby dodać kilka grup:

searchmod_id.php
Kod:
$searchmod_group_id = 3;

na
Kod:
$searchmod_group_id = '3,4,5';

zapisz

search.php
Kod:
$sql = "SELECT group_id FROM " . USER_GROUP_TABLE . " WHERE group_id = $searchmod_group_id and user_id= '" . $userdata['user_id'] . "'";

na
Kod:
$moar_groups = $searchmod_group_id;
$sql = "SELECT group_id
FROM " . USER_GROUP_TABLE . "
WHERE group_id = IN(' . $moar_groups . ')
AND user_id= '" . $userdata['user_id'] . "'";


NIE TESTOWANE!
_________________
The Cephei Family
stuff 'n' stuff
 
     
QwerSpeed

Posty: 14
Wysłany: 26-07-2010, 20:15   

Polaczek napisał/a:
1.0.0-P2 untested relase

  • Umożliwia dostęp do zaawansowanego wyszukiwania dla Administratorów, Junior Adminów i Moderatorów bez potrzeby bycia w grupie V.I.P.


Proszę o betatesty :mrgreen:

Aktualizacja:
    search.php:
    znajdź:
    Kod:
    if ( $vip_check >= '1' )

    zamień na:
    Kod:
    if ( $vip_check >= '1' && $userdata['user_level'] == ADMIN && $userdata['user_level'] == MOD && $userdata['user_jr'] == 1 )

    zapisz plik search.php


Nic to nie zmieniło dalej jako admin/mod/ja nie mam zaawansowanego wyszukiwania

Polaczek napisał/a:
JustDoIt!, nie. Od tego jest plik searchmod_id. Aby dodać kilka grup:

searchmod_id.php
Kod:
$searchmod_group_id = 3;

na
Kod:
$searchmod_group_id = '3,4,5';

zapisz

search.php
Kod:
$sql = "SELECT group_id FROM " . USER_GROUP_TABLE . " WHERE group_id = $searchmod_group_id and user_id= '" . $userdata['user_id'] . "'";

na
Kod:
$moar_groups = $searchmod_group_id;
$sql = "SELECT group_id
FROM " . USER_GROUP_TABLE . "
WHERE group_id = IN(' . $moar_groups . ')
AND user_id= '" . $userdata['user_id'] . "'";


NIE TESTOWANE!

Nie działa
 
     
Polaczek


Pomógł: 351 razy
Posty: 2297
Wysłany: 26-07-2010, 20:18   

Może tak:

Kod:
if ( $vip_check >= '1' && $userdata['user_level'] == 1 && $userdata['user_level'] == 2 && $userdata['user_jr'] == 1 )
_________________
The Cephei Family
stuff 'n' stuff
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
c2319663

Posty: 1
Wysłany: 17-05-2016, 17:07   

Polaczek napisał/a:
Może tak:

Kod:
if ( $vip_check >= '1' && $userdata['user_level'] == 1 && $userdata['user_level'] == 2 && $userdata['user_jr'] == 1 )


Każde && zamień na ||
U mnie zadziałało
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

phpbb

serwis laptopów

mediaclick.pl

agencja SEO Strategiczni.pl

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency



pozycjonowanie

• Zamów reklamę