phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Tommekk80
06-03-2015, 19:27
Avatar in Memberlist
Autor Wiadomość
Marian18pl

Posty: 20
Wysłany: 23-06-2010, 23:14   

To napisz gdzie ci nie pokazuje bo trochę ciężko pomóc
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
kooza


Pomógł: 486 razy
Posty: 2402
Wysłany: 24-06-2010, 13:28   

cały czas gadamy o

Avatar in Memberlist

wiec czy taj temat od początku.
a memberlist.php nie pokazuje domyślnego avataru
 
     
xlesiu



Pomógł: 5274 razy
Posty: 10385
Wysłany: 24-06-2010, 14:01   

orszul4321 napisał/a:
Nie znam tylko kodu rangi do memberlist_body.tpl


Spróbujcie http://www.przemo.org/php...pic.php?t=99768
_________________
Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org
 
     
orszul4321


Pomógł: 39 razy
Posty: 307
Wysłany: 24-06-2010, 15:06   

Dzieki xlesiu, jesteś wielki! :D
 
     
kooza


Pomógł: 486 razy
Posty: 2402
Wysłany: 01-10-2010, 20:18   

AKTUALIZACJA by kooza!


Dodano:
-awatar 50x50 + obramka
-domyślny awatar

Demo: http://wckteam.pl/members.htm

Screeny:


Instrukcja:

Otwórz:
Kod:
memberlist.php

Znajdź:
Kod:
$poster_avatar = '';
        if ( $row['user_avatar_type'] && $user_id != ANONYMOUS && $row['user_allowavatar'] )
        {
            switch( $row['user_avatar_type'] )
            {
                case USER_AVATAR_UPLOAD:
                    $poster_avatar = ( $board_config['allow_avatar_upload'] ) ? '<img src="' . $board_config['avatar_path'] . '/' . $row['user_avatar'] . '" alt="" border="0" />' : '';
                    break;
                case USER_AVATAR_REMOTE:
                    $poster_avatar = ( $board_config['allow_avatar_remote'] ) ? '<img src="' . $row['user_avatar'] . '" alt="" border="0" />' : '';
                    break;
                case USER_AVATAR_GALLERY:
                    $poster_avatar = ( $board_config['allow_avatar_local'] ) ? '<img src="' . $board_config['avatar_gallery_path'] . '/' . $row['user_avatar'] . '" alt="" border="0" />' : '';
                    break;
            }
        }

Zamień na:
Kod:
        $poster_avatar = '';
        if ( $row['user_avatar_type'] && $user_id != ANONYMOUS && $row['user_allowavatar'] )
        {
            switch( $row['user_avatar_type'] )
            {
                case USER_AVATAR_UPLOAD:
                    $poster_avatar = ( $board_config['allow_avatar_upload'] ) ? '<img src="' . $board_config['avatar_path'] . '/' . $row['user_avatar'] . '" width="50" height="50" alt="" border="0" />' : '';
                    break;
                case USER_AVATAR_REMOTE:
                    $poster_avatar = ( $board_config['allow_avatar_remote'] ) ? '<img src="' . $row['user_avatar'] . '" width="50" height="50" alt="" border="0" />' : '';
                    break;
                case USER_AVATAR_GALLERY:
                    $poster_avatar = ( $board_config['allow_avatar_local'] ) ? '<img src="' . $board_config['avatar_gallery_path'] . '/' . $row['user_avatar'] . '" width="50" height="50" alt="" border="0" />' : '';
                    break;
             }
        }
        else
        {
            $poster_avatar = '<img src="LINK DO DOMYŚLNEGO AWATARU" width="50" height="50" border="0" /></a>';
        }

Otwórz:
Kod:
templates/styl/memberlist_body.tpl

Znajdź:
Kod:
<th class="thTop" nowrap="nowrap">{L_USERNAME}</th>


Po tym dodaj:

Kod:
<th class="thTop" nowrap="nowrap">Awatar</th>

Znajdź:
Kod:
<td class="{memberrow.ROW_CLASS}" width="15%" nowrap="nowrap" align="center"><span class="name"><a href="{memberrow.U_VIEWPROFILE}" class="name"{memberrow.USERNAME_COLOR}>{memberrow.USERNAME}</a></span></td>

Po tym dodaj:
Kod:
<td class="{memberrow.ROW_CLASS}" width="8%" align="center">&nbsp;<div class="awatar">{memberrow.AVATAR_IMG}</div>&nbsp;</td>

Otwórz:
Kod:
templates/styl/styl.css

Znajdź:
Kod:
/* General font families for common tags */

Przed tym dodaj:
Kod:
.awatar { width: 50px; height: 50px; border: 1px solid #292626; padding: 3px;  -moz-border-radius: 5px; border-radius: 5px; }

Koniec ;)

[ Komentarz dodany przez: Polaczek: 01-10-2010, 20:20 ]
dodałem do nagłowka "aktualizacja" slowo "by kooza", zeby nie bylo ze obowiazuje wszystkich.
dodam tez zaraz link do postu w temacie
Ostatnio zmieniony przez Polaczek 01-10-2010, 20:20, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
karzniczka

Posty: 47
Wysłany: 04-10-2010, 23:31   

mozesz mi dac przyklad do LINK DO DOMYŚLNEGO AWATARU bo ja daje i nic sie nie pokazuje
 
     
kooza


Pomógł: 486 razy
Posty: 2402
Wysłany: 07-10-2010, 19:20   

Kod:
$poster_avatar = '<img src="LINK DO DOMYŚLNEGO AWATARU" width="50" height="50" border="0" /></a>';
        }


tutaj zmieniasz link do domyślnego awka

LINK DO DOMYŚLNEGO AWATARU
 
     
mediumXx


Posty: 296
Wysłany: 02-11-2010, 14:10   

Działa poprawnie super robota mam pytanie jak można zrobić takie coś ?


 
     
Matteo



Pomógł: 1932 razy
Posty: 5715
Wysłany: 02-11-2010, 14:12   

http://www.przemo.org/php...ic.php?t=106033
_________________
Fora, strony, sklepy internetowe i wiele więcej...
matteo.fcb(at)gmail.com
 
     
a9u9u


Pomógł: 27 razy
Posty: 612
Wysłany: 03-12-2011, 03:10   

żeby poprawnie wyświetlało trzeba dodać:

w linii
Kod:

.awatar { width: 50px; height: 50px; border: 1px solid #292626; padding: 3px;  -moz-border-radius: 5px; border-radius: 5px; }


za:
Kod:
border-radius: 5px;


Kod:
-webkit-border-radius: 5px;


jeżeli komuś nie działa zaokrąglanie w IE to polecam:

w pliku templates/{_styl_}/overall_header.tpl

zmienić:
Kod:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html dir="{S_CONTENT_DIRECTION}">
<head>


na:
Kod:
<!DOCTYPE html>
<html dir="{S_CONTENT_DIRECTION}" lang="pl-PL" style="height: 100%;">
<head>
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge" />
_________________
#me {work: hard !important}
MOJE: [ Pagination like phpBB3 ] ; [ Info for IE users ]
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
szeju

Pomógł: 1 raz
Posty: 132
Wysłany: 23-03-2012, 20:40   

mam na forum modyfikacje ktora sama daje domyslny avatar i teraz chcialbym dodac modyfikacje ktora daje domyslny avatar i dodaje do niego nick uzytkownika wiec domyslny avatar z tej modyfikacji beda sie gryzly jak usunac to ?

mam modyfikacje ktora przydziela sama domyslny avatar i usuwajac to :

Kod:
$poster_avatar = '<img src="/images/noav.jpg" width="50" height="50" border="0" /></a>';


nie pokazuje wogole avataru ...

jak usunac ten domyslny avatar z tej modyfikacji ?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency

• Zamów reklamę