phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:28
Casting na moderatora by KnofeL v0.7
Autor Wiadomość
arcy



Pomógł: 509 razy
Posty: 3762
Wysłany: 10-04-2008, 19:11   Casting na moderatora by KnofeL v0.7

Casting na moderatora by KnofeL v0.7

Autor: Knofel

Otóż stworzyłęm modyfikacje podobną do tej któą stworzył shout. Mianowicie jest to casting na moderatora.

Podobnie jak dodatek shout'a moja modyfikacja również działa na plikach jednak jest to znacznie bardziej rozbudowane (Więcej widać na screenach).

Jakie możliwosci ma ten dodatek:.
- Zarządzenie z panelu admina.
- Możliwość dodawania/usuwania/edytowania pytań w formularzu
- Mozliwość przeglądania i modyfikowania listy uczestników
- Prosty w obsłudze.

Niestety nie mam żadnego dema

Krótka instrukcja:

Po pierwsze sciagamy załączoną paczuszkę i przegrywamy wszytkie pliki na serwer (notification.php do głównego katalogu)

Potem otwieramy plik: modules_data.php (Szukać go w katalogu admin)

W nim znajdujemy:
Kod:
<?php

'Advert_title' => array("admin_advert.$phpEx", 11),

?>



Za tym dodajemy
Kod:
<?php

'Contest Mod' => array("../cmmod/admin_cmod.$phpEx", 123456),

?>


Jeśli chcemy dodać sobie link do formularza na górnej belce to towieramy plik overal_header.php (Templates->twój_styl)

Znajdujemy w niem:
Kod:
&nbsp;<a href="{U_GROUP_CP}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_groups.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_USERGROUPS}" hspace="3" />{L_USERGROUPS}</a>


(Lub coś podobnego) kopiujemy to wklejamy linijkę niżej i przerabiamy tak żeby prowadził do pliku notification.php
I to tyle.

W paczce znajdują się wszytkie potrzebne pliki + testowy user.

Mam nadzieje że sie komuś przyda.

UWAGA - modyfikacja nie jest rozwijana, a zamieszczona tutaj wersja jest ostatnią dostępną mi wersją pobraną z unmods.
_________________
| Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser
|
Ostatnio zmieniony przez Majkelo 17-05-2012, 18:19, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
sebb2PL

Pomógł: 22 razy
Posty: 181
Wysłany: 10-04-2008, 21:21   

Przydałaby się instrukcja ... bo w paczce jest troche plików i teraz gdzie je zgrać ;/
 
     
apollo1989

Pomógł: 12 razy
Posty: 262
Wysłany: 10-04-2008, 21:39   

wgrywasz tak jak są czyli cały katalog cmmod oraz plik notification.php do głównego katalogu
 
     
aqum


Pomógł: 2 razy
Posty: 93
Wysłany: 10-04-2008, 22:42   

jak wchodze do panelu admina tam to wywala mi cos takiego

Cytat:
Podałeś błędny styl (lub nie podałeś go wcale)!

Wpisz nazwe stylu którego używasz
(Wielkość liter jest ważna!)


jest tam plik *.stl ale on jest pusty, nie wiem czemu ehh
_________________
Numinor project
 
     
apollo1989

Pomógł: 12 razy
Posty: 262
Wysłany: 11-04-2008, 06:57   

Kod:
Wpisz nazwe stylu którego używasz
(Wielkość liter jest ważna!)
więc wpisz nazwe stylu i naciśnij ok i będzie działać.
 
     
They2


Pomógł: 82 razy
Posty: 1297
Wysłany: 11-04-2008, 09:26   

to sie nazywa zglaszanie checi na moderatora ?
_________________
Support | Pomoc | Modyfikacja | Zlecenie płatne - zapraszam na PW oraz pod moim adresem.
Nie udzielam w GG.
 
     
fatherdirector

Pomógł: 87 razy
Posty: 472
Wysłany: 11-04-2008, 11:39   

They2 napisał/a:
zglaszanie checi na moderatora ?

Zabrzmiało co najmniej dwuznacznie :lol: ;)
Przepraszam za OT.

Bardziej poprawnie było by chyba "Aplikacja na stanowisko moderatora" lub "Wybory moderatora", ale słowo "casting" chyba najlepiej tu pasuje.
 
     
mriacn

Posty: 18
Wysłany: 12-04-2008, 18:12   

Ja miałem w admin/modules_data inaczej. Mianowicie:

Zanjdujemy

Kod:
'Advert_title' => array("admin_advert.$phpEx", 11),



Za tym dodajemy

Kod:
'Contest Mod' => array("../cmmod/admin_cmod.$phpEx", 123456),


To tak na wszelki wypadek jakby ktos tak mial :)
_________________
http://img141.imageshack....ygnaheheao5.gif
 
     
infomaster


Posty: 93
Wysłany: 12-04-2008, 19:49   

Po tym jak wpisuje jakiego stylu używam wywala mi coś takiego:
Kod:
Warning: fopen(styl.stl) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/infomast/public_html/cmmod/cm_mod_config_save.php on line 32

Warning: fputs(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/infomast/public_html/cmmod/cm_mod_config_save.php on line 33

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/infomast/public_html/cmmod/cm_mod_config_save.php on line 34
Casting na moderatora
Ustawienia zapisane!

Kliknij [ TUTAJ ] aby powrócić do poprzedniej strony.
 
     
sebb2PL

Pomógł: 22 razy
Posty: 181
Wysłany: 12-04-2008, 20:02   

infomaster, na pewno wpisujesz poprawą nazwę uwzględniając wielkość liter ?
 
     
kasia1988

Posty: 19
Wysłany: 22-04-2008, 15:48   

A ja nie mam nic takiego
Kod:
&nbsp;<a href="{U_GROUP_CP}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_groups.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_USERGROUPS}" hspace="3" />{L_USERGROUPS}</a>


Jak mam dodać odnosnik do menu??
 
     
RaFFuS

Pomógł: 15 razy
Posty: 51
Wysłany: 04-05-2008, 17:49   

Problemy typu
infomaster napisał/a:
Po tym jak wpisuje jakiego stylu używam wywala mi coś takiego:
Kod:
Warning: fopen(styl.stl) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/infomast/public_html/cmmod/cm_mod_config_save.php on line 32

Warning: fputs(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/infomast/public_html/cmmod/cm_mod_config_save.php on line 33

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/infomast/public_html/cmmod/cm_mod_config_save.php on line 34
Casting na moderatora
Ustawienia zapisane!

Kliknij [ TUTAJ ] aby powrócić do poprzedniej strony.


są powodem nie nadania chmodów. Ja nadałem wszystkim plikom i śmiga.
 
     
Kozak22_22

Posty: 12
Wysłany: 16-06-2008, 11:19   

Zrobiłem chyba wszystko jak należy. Ale po modzie ani śladu.
 
     
JrQ-


Pomógł: 147 razy
Posty: 1387
Wysłany: 19-06-2008, 09:59   

Jeśli nazwa stylu nie doda się przez PA, możemy to zrobić ręcznie, edytując plik styl.stl:

Kod:
../templates/NAZWA_STYLU/NAZWA_STYLU.css


Taka powinna być treść.

[ Dodano: 19-06-2008, 10:03 ]
Ja mam inny problem, mianowicie zmiany w Panelu Admina nie są widoczne. Usuwam wszystkie pytania i dalej nie widać zmian...Co może być przyczyną?

[ Dodano: 19-06-2008, 10:14 ]
Wiem - po prostu wszystkie pliki i katalogi od tego moda muszą mieć CHMOD 777...
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
eridor


Posty: 102
Wysłany: 29-07-2008, 12:24   

Ja mam taki problem: zo zainstalowaniu wszytko działa dobrze, po wejściu do PA i w Contest Mod mam wpisac nazwę stylu. Wpisuję, pisze mi "Ustawienia zapisane!", ale jak wracam do strony głównej modyfikacji, on pisze, że nie wpisałem jeszcze stylu :(

[ Dodano: 29-07-2008, 13:35 ]
Ja mam taki problem: zo zainstalowaniu wszytko działa dobrze, po wejściu do PA i w Contest Mod mam wpisac nazwę stylu. Wpisuję, pisze mi "Ustawienia zapisane!", ale jak wracam do strony głównej modyfikacji, on pisze, że nie wpisałem jeszcze stylu :(
_________________
...
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę