|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 16-10-2009, 14:13 |
Przyklejony post |
Autor |
Wiadomość |
maranta

|
Wysłany: 16-10-2009, 08:49 Przyklejony post
|
|
|
Witam,
Czy i jak można przykleić jeden post, żeby był widoczny na każdej podstronie konkretnego tematu (jako pierwszy)?
Chodzi mi o coś dokładnie takiego jak widać np. w TYM temacie na osince. |
_________________ Pozdrawiam, Anna |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Lisu15

|
|
|
|
 |
maranta

|
Wysłany: 16-10-2009, 09:01
|
|
|
Lisu15 napisał/a: | Możesz wytłumaczyć dokładniej |
Powiedzmy- jest jakiś temat dość popularny, w którym jest dużo postów, więc ciągnie się na kilkanaście- kilkadziesiąt a nawet kilkaset stron.
Powiedzmy, że w pierwszym poście jest jakaś ważna informacja dotycząca tego konkretnego tematu.
Na Osince wypatrzyłam, że w takim wypadku w jakiś sposób przyklejają tego pierwszego posta i jest on widoczny na samej górze na każdej stronie tego konkretnego tematu- dokładnie widać to choćby w tym temacie- http://club.osinka.ru/topic-62666
Chciałabym coś takiego zrobić i u siebie na forum, ale własnie nie wiem czy da radę a jesli tak, to jak? |
|
|
|
 |
Lisu15

|
Wysłany: 16-10-2009, 09:10
|
|
|
Czyli jeśli dobrze rozumiem chcesz jakiś post podnieść na samą górę tematu. Może o to chodzi: phpBB2 by Przemo :: View topic - BUMP lecz maranta napisał/a: | Powiedzmy, że w pierwszym poście jest jakaś ważna informacja dotycząca tego konkretnego tematu.
Na Osince wypatrzyłam, że w takim wypadku w jakiś sposób przyklejają tego pierwszego posta i jest on widoczny na samej górze na każdej stronie tego konkretnego tematu |
skoro w pierwszym poście jest ważna informacja to ona zawsze bedzie na samej górze tematu... (bump służy do podnoszenia z dołu, lub innej części tematu na górę) |
_________________ HTML to podstawa...
CSS to potęga...
Powróciwszy, by siać zamęt. |
|
|
|
 |
xlesiu

|
Wysłany: 16-10-2009, 09:19
|
|
|
Jest też mod phpBB2 by Przemo :: View topic - Pierwszy post na wszystkich podstronach Jest tylko dwa minusy. On pokazuje zawsze pierwszy post na każdej stronie a więc jeżeli ważne info jest nie w pierwszym ale w innym poście najpierw byś musiał go podbić BUMP-em. Drugi minus to, że pokazuje on w każdym temacie taki post a nie w wybranym. Byś musiał poprosić kogoś o przerobienie. |
_________________ Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org |
|
|
|
 |
maranta

|
Wysłany: 16-10-2009, 09:22
|
|
|
Lisu15 napisał/a: | Może chodzi ci o: phpBB2 by Przemo :: View topic - Reklama zawsze w pierwszym i ostatnim poście |
Lisu15 napisał/a: | Może o to chodzi: phpBB2 by Przemo :: View topic - BUMP |
Są to jakieś wyjścia, ale nie o to mi chodziło.
Najlepiej byłoby gdyby rozpoczynając nowy temat przy jego wysłaniu była opcja - przyklej, jendak nie przyklej temat a przyklej ten konkretny jeden post.
Wtedy byłby on na kazdej stronie tego jednego konkretnego tematu na samej górze jako pierwszy.
[ Dodano: 16-10-2009, 09:26 ]
xlesiu napisał/a: | Jest też mod phpBB2 by Przemo :: View topic - Pierwszy post na wszystkich podstronach |
Oooo, to już bliżej tego o co mi chodzi
Jeszcze tylko ten drugi minus przeskoczyć i będzie oki, żeby był widoczny tylko w tym jednym konkretnym wybranym temacie na wszystkich jego stronach a nie w innych tematach
Bardzo dziekuję za wszystkie podpowiedzi |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!