phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:30
Status serwerów gier (CS, ET, COD, i inne)
Autor Wiadomość
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 03-06-2010, 16:18   Status serwerów gier (CS, ET, COD, i inne)

Status serwerów gier (CS, ET, COD, i inne)


Opis napisał/a:

Status serwerów gier (CS, ET, COD, i inne) na stronie głównej, oraz szczegółowy status
na pod stronie "servers.php" - Pełna konfiguracja przez panel administratora.
Skrpyt również zlicza "rekord" graczy na naszych serwerach :-)


Screeny:
Strona Główna (rozwinięte),
Szczegóły serwera,
Więcej szczegółów serwera (konfiguracja, gracze)
lista serwerów (servers.php)
Panel Administratora (dodawanie, usuwanie, edytowanie, do góry, na dół)



Do panelu admina nie dostaniemy się , jeśli nie wykonaliśmy zapytań SQL - screen

W panelu (podczas dodawania opisu) mamy możliwość korzystania z BBCode, guziczki + opis co do czego działają prawidłowo ;)

UWAGA:

1] Mapy pobieramy STĄD i wrzucamy je do ./includes/lgsl/maps

2] Jeśli nie wyświetli Wam np. konfiguracji serwera bądź graczy to dajcie chwilę czasu - skrypt załapie "cache" i powinno wszystko ruszyć (odświeżać stronę i dane się odświeżą)

3] Testowałem to na serwerach Counter-Strike 1.5, CS 1.6 Steam, 1.6 non Steam, Call of Duty 4, Wolf ET i wszystko było OK. Zauważyłem, że przy AA status nie działa, ale to już wina skryptu LGSL ponieważ na czystym skrypcie też nie działa :-/

4] CHMODY - jeśli ktoś będzie miał problemy z wyświetlaniem grafiki (ikonki, mapy) mimo iż zauploadował do dobrego katalogu (patrz pkt #1) to niech spróbuje nadać CHMODY 777

5] Inne gierki, gdzie są? - Kryją się pod innymi nazwami:
Kod:

CS 1.5 == HALF-LIFE WON
CS 1.6 == HALF-LIFE STEAM
CS:S    == Soruce (HALF-LIFE 2)

Left 4 Dead == Soruce (HALF-LIFE 2)
GarrysMod == Soruce (HALF-LIFE 2)
Age of Chivalry ==  Soruce (HALF-LIFE 2)
Team Fortress 2 == Soruce (HALF-LIFE 2)




mam nadzieje, że dobrą instrukcje spakowałem :mrgreen:

_________________
Prezes :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez Woytec 07-07-2014, 12:29, w całości zmieniany 8 razy  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Matti123


Pomógł: 12 razy
Posty: 324
Wysłany: 03-06-2010, 17:09   

Modyfikacja działa wyśmienicie ;)
Live demo:
Widok z forum: http://www.gamesboard.pl/index.html
Widok z listy serwerów: http://www.gamesboard.pl/servers.htm

Świetna robota kevin_ byle tak dalej ;)
 
     
STRAZAK


Pomógł: 80 razy
Posty: 777
Wysłany: 03-06-2010, 18:36   

Cytat:
#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
# Tworzymy link do pod strony serwerów, nieobowiązkowy etap
# jeśli ktoś nie chce dodawać odnośnika do nagłówka ;-)
# -- POCZĄTEK DODAWANIA MENU --

./includes/page_header.php

#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#

'U_PORTAL' => append_sid('portal.'.$phpEx),

#
#-----[ BEFORE, ADD ]------------------------------------------
#

'L_GAMESERVER' => $lang['gs_mainTitle'],
'U_GAMESERVER' => append_sid("servers.{$phpEx}"),

#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#

./templates/<styl>/overall_header.tpl

#
#-----[ ADD ]------------------------------------------
# Dodaj odnośnik do sekcji menu
# faq: http://www.przemo.org/php...p=271010#271010
# -- KONIEC DODAWANIA MENU --

<a href="{U_GAMESERVER}" class="mainmenu">{L_GAMESERVER}</a>


Gdzie to zaznaczone dać bo nie czaję ;(
 
     
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 03-06-2010, 18:39   

To jest odnośnik do listy serwerów, ten odnośnik możesz gdziekolwiek dodać.
Ty akurat masz menu w formie obrazków, więc byś musiał sobie jakoś "wkomponować" to w menu (czyli stworzyć grafikę nową i podpiąć pod header).
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
STRAZAK


Pomógł: 80 razy
Posty: 777
Wysłany: 03-06-2010, 18:43   

kevin_, a ten błąd na mojej stronie to co?
 
     
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 03-06-2010, 18:46   

Wykonaj po prosu poprawnie instrukcje, specjalnie dla Ciebie w pierwszym poście umieściłem ponownie link do poradnika - http://www.przemo.org/php...pic.php?t=10014
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
STRAZAK


Pomógł: 80 razy
Posty: 777
Wysłany: 03-06-2010, 18:47   

kevin_, robiłem tak jak w instrukcji nawet 3 razy i nic.. :-(
 
     
damian1

Pomógł: 2 razy
Posty: 65
Wysłany: 03-06-2010, 22:31   

Czy działa to na darmowym hostingu cba.pl czy nie ?
 
     
hellas

Posty: 51
Wysłany: 03-06-2010, 22:52   

Da rade dodać status do gry MuOnline?

Chodzi mi o port 44405, lub 55901 ;]
 
     
kych0

Pomógł: 13 razy
Posty: 79
Wysłany: 03-06-2010, 23:22   

Ładnie to wygląda nie powiem ale jest jeden szczegół który razi:

Oczywiście to tylko moja uwaga :)
_________________
Hardcore To The Bone
 
     
Polaczek


Pomógł: 351 razy
Posty: 2297
Wysłany: 03-06-2010, 23:50   

kych0, to chyba tylko w Operze ;-]
_________________
The Cephei Family
stuff 'n' stuff
 
     
STRAZAK


Pomógł: 80 razy
Posty: 777
Wysłany: 04-06-2010, 07:23   

Kod:
Błąd Ogólny
 
Nie mogę wykonać zapytania - powód:
Unknown column 'ID_TYPE' in 'field list'


Mam ten błąd :(
 
     
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 04-06-2010, 09:05   

Polaczek napisał/a:
kych0, to chyba tylko w Operze ;-]


Dokładnie. Pod IE6/FF3 ładnie wyświetla się. Zresztą układ, kolorki, etc zostawiam dla Was - ja tylko zaproponowałem wstępną koncepcje; zawsze możecie zmienić to w widokach.

STRAZAK napisał/a:
Mam ten błąd :(


OK. Według mnie miałeś zainstalowany INNY mod, który korzystał z tabeli : phpbb_servers, więc gdy wykonywałeś zapytania z tego moda, dostałeś komunikat o "dublu" tabeli - ale go oczywiście zginorowałeś. Tak więć podsumowując:

Masz inna tabele o nazwie phpbb_servers, zamiast tej mojej. Proponuje wykonać najpierw te zapytanie:
Kod:

DROP TABLE `phpbb_servers`;


A następnie zapytania dołączone do paczki. Proponuje również Ci odinstalować tamtą "starą" modyfikację, która korzysta z podobnej tabeli - nie wiem jaki to może być mod ? hmm. Servers Table? Status serverów CS 1.6 nie wiem.

Jeśli chcesz mogę Ci zainstalować tego moda - dane do ftp/phpmyadmin na PW.
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
kooza


Pomógł: 486 razy
Posty: 2402
Wysłany: 04-06-2010, 09:56   

a nie da sie nad tą tabelką serwerow zrobic. mp. ze jak jest

nazwa serwera to nad tym dac taką tabelke nazwa serwera tam gdzie ip to nad tym IP
tam gdzie mapa to nad tym mapa. da sie takie cos zrobic?
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
kevin_


Pomógł: 768 razy
Posty: 2680
Wysłany: 04-06-2010, 09:59   

kooza,
kevin_ napisał/a:
Zresztą układ, kolorki, etc zostawiam dla Was - ja tylko zaproponowałem wstępną koncepcje; zawsze możecie zmienić to w widokach.
_________________
Prezes :mrgreen:
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę